HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ağustos 2016 Cuma Saat: 09:39

OSKEM HAYAT KURTARIYOR

  Ünye’de serinlemek için girdikleri denizde gözden kaybolan gençler, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) ekipleri tarafından kurtarıldı. 11 Haziran 2016’dan bu yana il genelinde 12 plajda hizmet veren ve
OSKEM HAYAT KURTARIYOR

 

Ünye’de serinlemek için girdikleri denizde gözden kaybolan gençler, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) ekipleri tarafından kurtarıldı.

11 Haziran 2016’dan bu yana il genelinde 12 plajda hizmet veren ve şimdiye kadar 97 boğulma vakasına müdahale eden ekipler, gelen ihbarlar doğrultusunda görev alanları dışındaki olaylara da müdahale ederek vatandaşlarımızın hayatını kurtarıyor.

 Ünye ilçesi Ayanikola mevkiindeki kayalık alanda 4 arkadaş serinlemek ve eğlenmek amacıyla denize girdi. Bir süre sonra boğulma tehlikesi geçiren Mehmet Çalıkoğlu (18), Bayram Sencar (16), Eren Sencar (18) ve Serdar Sencar (18) adlı gençlerden ikisi kendi imkânlarıyla kurtulurken diğer ikisi bir süre sonra gözden kayboldu. Bu olay üzerine vatandaşlar, durumu OSKEM’e haber verdi. Gelen ihbar üzerine hızla olay yerine ulaşan OSKEM ekipleri, diğer iki gencin kurtarılması için çalışma başlattı.

Su altında kalan iki arkadaş, OSKEM ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonunda bulunarak denizden çıkarıldı ve sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık personeli tarafından yapılan kalp masajının ardından hastaneye sevk edilen gençler, burada yapılan müdahalenin ardından tekrar hayata döndürüldü.

 

OSKEM ekipleri, vatandaşların mümkün mertebe güvenlik tedbirlerinin olduğu yerlerde denize girmesi ve su kazalarına karşı dikkatli olması yönünde uyarılarda bulunurken, 11 Eylül’e kadar plajlarda hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti.

 

Anahtar Kelimeler : OSKEM, HAYAT, KURTARIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız