HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2020 Cumartesi Saat: 10:11

KARATAŞ: ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM YUVASIDIR

Ordu Ülkü Ocakları Başkan Vekili Seyit Karataş, Ülkücülük tanımı üzerinden Ülkü Ocaklarının rotasını anlattı. Gazetemiz muhabirlerinden Mehmet Topkaraoğlu’na verdiği röportajda gençlere yönelik yapılan faaliyetler hakkında da b
KARATAŞ: ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM YUVASIDIR

Ordu Ülkü Ocakları Başkan Vekili Seyit Karataş, Ülkücülük tanımı üzerinden Ülkü Ocaklarının rotasını anlattı. Gazetemiz muhabirlerinden Mehmet Topkaraoğlu’na verdiği röportajda gençlere yönelik yapılan faaliyetler hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Karataş, üniversite öğrencilerine yönelik projeler hakkında da bilgiler verdi.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Sayın Karataş, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle yeni nesil gençlerimizin daha iyi anlayabilmesi için tanımdan başlamak istiyorum. Evet siz Ülkücülük tanımını nasıl yaparsınız? Ülkücülük nedir?

Seyit KARATAŞ: Hoşbulduk sayın Topkaraoğlu. Ülkücülük dediğimizde aklımıza nefis terbiyesi gelmektedir hiçlik makamına erimeyen bir toplum hedef olarak kendine hiçliği hedef olarak koymayan bir gençlik maalesef boş bir özgüven içinde yetişen hedefi olmayan ahlaki değerlerinden uzak olarak yetişmektedir. Ülkücülük kendini memleketine milletine ailesine evvela kendisine memleketine faydalı bir birey olmalı. Ülkücülük tasvirimiz yok.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Gençlerimiz kızıl elmayı ve dokuz ışığın ne anlama geldiğini bilmiyor bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Seyit KARATAŞ: Maalesef gençliğimizin önündeki en büyük engel çağımızda üç ana faktörün gündemimizi çok fazla şekilde dolduruyor olması nedir bu dizi kültürü bunları izleyen gençler orada telaffuz edilen kelimeleri içi boşaltılarak yansıtılmakta.

Kızıl elma mazlum ve mağdur olan her vatandaşın olduğu yer Türk milliyetçiliğinin kızıl elmasıdır. Türk dünyanın neresinde olursa olsun ırk din ve cinsiyet gözetmeksizin insani değer taşıyan bütün varlıkların yanında olmalıdır türklüğün var oluş amacı budur.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Milliyetçiliği çeşitli sıfatlarla çeşitlendirmek ne kadar yanlış, sizce doğrusu nedir?

Seyit KARATAŞ: Milliyetçiliği sınıflandırsak milleti bölme adına kutuplaştırma adına çok tehlikeli bir yaklaşım. Bir tek milliyetçilik vardır oda Türk milliyetçiliğidir.

 Mehmet TOPKARAOĞLU: 2020 de Ordu ülkü ocaklarının rotası nedir?

Seyit KARATAŞ: Ülkü ocakları Türkiye’nin en büyük gençlik yapılanmasıdır. Türkiye’nin her ilinde ülkü ocaklarımız var buradaki gençlerimize Türk milliyetçiliğinin önemini akademisyen hocalarımızla anlatıyoruz gençliğin sorunlarını ve toplumsal sorunları anlatıyoruz.

Ülkü ocakları bire bir eğitim yuvasıdır. Ailelere de söylüyoruz ocaklara çocuklarının yanına gitsinler diye. Çevre duyarlılığı ve çevre bilincini de gençlerimize anlatıyoruz bu çalışmalarımızı 2020 yılında da devam ettireceğiz.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Ordu üniversitesinde nasıl bir gençlik potansiyeli görüyorsunuz?

Seyit KARATAŞ: Potansiyel tabiki de var yeni kurulan derneklerde var biz onların ne yaptığına bakmak yerine bir Türk milliyetçisi nasıl olur kendisini örnek olarak gösterilecek arkadaşlarla da yeni yapılacak konsey seçimine çalışıyoruz bu konuda da iddialıyız.

Mehmet TOPKARAOĞLU: İhtiyaç sahibi öğrencileri nasıl tespit ediyorsunuz?

Seyit KARATAŞ: Gençliğimiz ayrı bir buhranlı dönemden geçiyor üniversiteyi kazanmak ayrı bir sıkıntı okumak ayrı bir sıkıntı iş bulmak ayrı bir sıkıntı. Biz de teşkilat olarak muhtaç öğrencilerimize yardım ediyoruz maddi yardım olmasa da kumanya gibi odun kömür yardımı gibi yardımlarımızı elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız için ise de samimi ve kimsenin bilmemesi için yaparsa biz bağış yapanla bağış yapılanı buluştururuz birisi bize reklam için bağış yapmaya gelirse de biz bunu kabul etmeyiz.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Ülkü Ocaklarının öğrencilere yönelik burs faaliyetleri nelerdir?

Seyit KARATAŞ: Ülkü ocakları genel merkezinde burs kardeşliği adı altında okullar başlamadan önce internetten başvurular alınıyor buda kardeşlerimize burs olarak geri dönüyor

Mehmet TOPKARAOĞLU: Ülkü ocaklarına kayıt yaptırmak için herhangi bir partiye kayıtlı olmak gerekiyor mu?

Seyit KARATAŞ: Bizim siyasi duruşumuz tabiki MHP’dir ama MHP ye kayıtlı olmayan kardeşimiz de ülkü ocaklarına gelebilir. Değerlimize doktorinimizden taviz vermeden arkadaşlarımızı ocağımıza davet ediyoruz.

 Mehmet TOPKARAOĞLU: Kırgınlardan ve küskünlerden size karşı bir adım olursa yaklaşımınız ne olur?

Seyit KARATAŞ: Bu konuda ki liderimiz sayın Dr Devlet Bahçeli beydir devletiyle milletiyle genel prensiplerimizle problemi olmayan herkesi MHP ye davet etti kendisi. Ahlaki ve sicili temiz kardeşlerimizin hepsi elbette Ordu ülkü ocaklarına gelebilir.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Eski ülkücü yeni ülkücü tabirleri var bu konuda neler söyleyeceksiniz

Seyit KARATAŞ: Ülkücülük kelimesinin arkasına ve önüne sıfatlar konulması gayri ahlaki bir durumdur. Eskisi yenisi olmaz ülkücülüğün geçmişi ve geleceği vardır. Bu bölücülüktür. Ülkücülük bir yaşam tarzıdır emekli olunmaz.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Sayin Karataş, verdiğiniz bilgi ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ediyor, çalışma ve faaliyetlerinizde başarılar diliyorum.

 

Seyit KARATAŞ: Bende şahsınıza ve camiamıza bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : KARATAŞ:, ÜLKÜ, OCAKLARI, EĞİTİM, YUVASIDIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız