HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Ağustos 2016 Salı Saat: 09:33

“DAVALARI TAKİP EDECEĞİZ”

Kabadüz Turnalık Mevkiinde devam eden Çambaşı Barajı ve Darıca II HES projesiyle ilgili şikayete yanıt geldi. Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Gül Ersan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, 16 Haziran 2016 tarihinde, Orya A
“DAVALARI TAKİP EDECEĞİZ”

Kabadüz Turnalık Mevkiinde devam eden Çambaşı Barajı ve Darıca II HES projesiyle ilgili şikayete yanıt geldi.

Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Gül Ersan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, 16 Haziran 2016 tarihinde, Orya AŞ hakkında çevre kirliliğine neden olduğu için şikayet dilekçesi göndermiştik. Aynı gün Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunduk.” diyerek şikayet dilekçesine gelen yanıt hakkında bilgi verdi.

İki kez ceza kesilmiş

Bakanlığa yapılan şikayet için Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 9 Ağustos 2016 tarihli yazıyla yanıt geldiğini belirten Ersan, yazıda:“Müdürlüğümüzce 29 Temmuz 2016 ve 2 Ağustos 2016 tarihlerinde ÇED taahhütleri doğrultusunda denetlenmiş, çeşitli uygunsuzlukların olduğu tespit edilmiş ve 2872 Sayılı Çevre Kanununun 20. Maddesi doğrultusunda 2 adet idari yaptırım uygulanmış ve gerekli uyarılar yapılmış ve gerekli önlemlerin alınması istenmiştir. Orman arazisine dökülen hafriyata ilişkin firma ile Orman Su İşleri Bakanlığı arasında görülmekte olan bir davanın mevcut olduğu belirtilmiş olup dava sonuçlanana kadar bu fiile ilişkin işlem tesis edilmemiştir.Şikayete konu firma, inşaat faaliyetini büyük oranda bitirmiş olup bu yılın kasım ayı içerisinde elektrik üretimine geçecektir. Bu zaman zarfında söz konusu tesis tekrar denetlenecek olup firmanın faaliyet gösterdiği alanların doğaya yeniden kazandırılması çalışmalarına özen gösterilecektir.” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Yazıda belirten davalar hakkında da araştırma yapacaklarını belirten Ersan, “Davalar hakkında gereken yerlere başvuru yapacağız, gerekirse müdahil olacağız. Şirketler para kazanacak diye verilen zararlara sessiz kalamayız.” dedi. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : “DAVALARI, TAKİP, EDECEĞİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız