HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ocak 2020 Salı Saat: 09:25

CEREN’İN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Ordunun Altınordu ilçesinde 
CEREN’İN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Ordu'nun Altınordu ilçesinde Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç'un cezası dün belli oldu. Katil Arduç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Arduç için iki ayrı iddianame hazırladı. Arduç hakkında, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ayrıca sanığa verilecek cezada indirim uygulanmaması talep edildi.

Ceren Özdemir'in katil zanlısı "Canavarca hisle kasten öldürme" ve "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla yargılandı.

Özgür Arduç, 2. kez hakim karşısına çıktı. 'Canavarca hisle öldürmeye teşebbüs' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet talebiyle yargılanan katil Özgür Arduç, Van'daki Yüksek Güvenlikli Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak, Ordu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ifadesi alındı.

 

“AKIL SAĞLIĞIM YERİNDE DEĞİL”
Merhume Özdemir’in ailesi ve çok sayıda avukatın katıldığı duruşmada mahkeme Başkanı katil Özgür Arduç'a akıl sağlığının yerinde olduğuna ilişkin raporun alındığını ve son olarak ne söylemek istediğini sordu.

Arduç, verdiği ifadede rapora itiraz ederek yeniden rapor istediğini beyan etti.

Arduç, akli dengesinin yerinde olmadığını ifade ederek, "Burada memur olmasa gözünüzün önünde soyunurum görürsünüz akıl sağlığımın olup olmadığını. Raporda 'aklım yerinde' deniyor. Deli olmam için ne yapmam gerek. Hangi doktor raporu vermiş? Ruh ve Sinir Hastanesi'ne gittim, doktor beni anlamadı, ben de onu anlamadım. Akıl sağlığım yerinde değil, yeniden rapor aldırmak istiyorum. Madem rapor vermiyorsunuz, beni hastanede yatırın" dedi.

 

SORULARA CEVAP VERMEK İSTEMEDİ

Mahkeme heyeti oy birliği ile Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin raporunu yeterli bularak Arduç’un bu talebini reddetti. Ceren Özdemir'in ailesinin avukatı Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, duruşmada sanık Özgür Arduç'a bazı sorular sordu. Poyraz, sanık Arduç'a, "Cezaevinden kaçtığını söylemene rağmen olay günü hamam, sakal tıraşı parasını nereden buldun, kaldığın otelin sahibini tanıyor musun, silah bulmaya Ulubey ilçesine dolmuşla taksi ile mi gittin, yol parasını nasıl buldun?" diye sordu. Sanık Özgür Arduç ise bu sorulara cevap vermek istemedi.

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Duruşmada mahkeme heyeti dosya açısından araştırılacak bir konu kalmadığını belirterek savcının mütalaa talebini açıklamasını istedi. Savcı mütalaasında tüm delillerin yeterli olduğunu, olayın aydınlatıldığını belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi. Mahkeme heyeti kısa bir ara verdikten sonra kararı açıkladı. Karara göre sanık Özgür Arduç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

“EN AĞIR CEZAYI ALMIŞ OLDU”

Öte yandan duruşmanın ardından bir açıklama yapan Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz’da şunları söyledi; “Yapılan yargılama sonunda sanığın TCK 82/1-b maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına TCK 62. maddesinin uygulanmasına yer olmadığına cezasının mükerrirlere mahsus infaz rejimi ile infazına, tutukluluğun hükmen devamına karar verildi.

Sanık verilebilecek en ağır cezayı almış oldu. Cezasının mükerrirlere yönelik hükümler ile infaz edilecek olması nedeniyle ömür boyu cezaevinden çıkamayacak ve şartla salıverilme hükümlerinden de faydalanamayacak.

Duruşmada Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak katılma talebimizi yineledik. C.Savcısı katılma talebimize ilişkin Ordu Barosu ile Türkiye Barolar Birliği'nin katılma taleplerinin kabulü diğer baroların katılma taleplerinin reddi yönünde mütalaa verdi. Ancak mahkeme tüm katılma taleplerinin reddine karar verdi. Kararın tek eleştirdiğimiz yönü budur.

Yargılama sürecinde katkı ve destek veren, Baromuzun ve ailenin yanında olan Türkiye Barolar Birliği Sayın Başkan ve yöneticilerine, Sayın Baro Başkanlarımıza, Barolarımızın Kadın Hukuku komisyonlarına, sivil toplum örgütlerine, basın ve medya temsilcileri ile tüm halkımıza tekrar çok teşekkür ederiz.

Hukukun üstünlüğünü, insan hak ve hürriyetlerini korumak ve savunmak asli görevi ile yükümlü, yargının asli ve kurucu unsuru olan avukatlar ve Barolar var olduğu müddetçe adalet mutlaka ve mutlaka tecelli edecektir.”

 

KADIN PLATFORMLARINDAN TEPKİ

Diğer taraftan Ceren Özdemir cinayeti davasının görüldüğü Ordu Adliyesi önünde toplanan Ordu Kadın Platformu, Kadın Savunma Ağı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, açıklamalarda bulundu. 

Ordu Kadın Platformu adına konuşan Meryem Külcü, cinayetin sorumluluğunun tek başına katil zanlısına yüklenmesinin yeterli olmadığını belirterek, "Gerekli önlemler alınmış olsaydı Ceren, bugün yanımızda olacaktı. Bu suçun sorumluluğunu tek başına azılı bir suçluya yüklemek yeterli değildir. Azılı suçluyu açık cezaevine çıkaran, onun açık cezaevinden kaçmasını engellemeye yönelik hiçbir tedbir almayan ve firar olayını kamuoyuna duyurmayan kurum ve görevlilerin de soruşturulmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Bu bağlamda tek başına katile lanetler yağdırmanın yeterli olmayacağını, ceza infaz rejiminin ve ilgili kurum görevlilerinin sorumluluklarının mutlaka tartışılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

'DAVALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Aşkın Koç ise "Kadınlar her gün evlerine giderken, hayatlarına dair kararlar almak için boşanmak için çalışmak için kendi kararlarını almak için yaşamak için mücadele ederken, erkekler tarafından öldürülüyorlar. Kadınlar öldürülmeye devam edilirken, koruma kanunlarının uygulanması için mücadele veriyoruz.

Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Mücadelenin peşindeyiz. Ceren Özdemir için tüm kadınlar için adalet sağlanana kadar adliye önlerinde davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kadın Savunma Ağı Temsilcisi Damla Kenanoğlu da "Bugün kadınlar ne giydikleri yüzünden yürüyüşlerinden, kıyafetlerinden tutun da sırf yolda tanımadığı birisi canı birini öldürmek istiyor, diye öldürülüyorlar" dedi. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız