HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Ocak 2020 Perşembe Saat: 10:02

MALİ MÜŞAVİRLİKTE KURUMSALLAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Ordu Mali Müşavirler Odasında, Ertuğrul Yüksel konferans Salonu’nda “7194 sayılı kanun ile getirilen v.u.k düzenlemeleri (kanun yolundan vazgeçme, vergi zıyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarındaki indirme oranı) & vergi in
MALİ MÜŞAVİRLİKTE KURUMSALLAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Ordu Mali Müşavirler Odasında, Ertuğrul Yüksel konferans Salonu’nda “7194 sayılı kanun ile getirilen v.u.k düzenlemeleri (kanun yolundan vazgeçme, vergi zıyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarındaki indirme oranı) & vergi incelemelerindeki özellikli durumlar” konulu seminer düzenlendi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı YMM Burhan Düz, Ankara YMM Odası Başkan Yrd. YMM Sakıp Şeker, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Trabzon SMMM Odası Başkanı Mehmet Pehlivan, Başkan Yrd. Köksal Uzun Önceki Dönem Trabzon SMMMO Başkanı Veysel Zekai Bak, Ünye İİBF Dr Öğretim Üyesi SMMM Nedim Dikmen, meslek mensupları ve stajyerler katıldı.

 

Seminer açış konuşmasını yapan Oda Başkanı Bahadır Baş;. Deprem ülkemiz için bir gerçek. Bu gerçek ile beraber yaşıyoruz. Üç bina yan yana sağlam ortada dördüncü bina yıkılmış, bu bina neden kum tanesi gibi dağılmış. Neden yıkılmış. Bu binalar ile ilgili yapı denetimi, belediye denetimi gerekli şekilde yapılmış mı. Kimler kusurlu sorumlu bunları ortaya çıkarmalıyız. Her zaman gelecek için bir başlangıç yapmalıyız. Binalarımızı gözden geçirmeliyiz. Kentsel dönüşümü amacına uygun bir şekilde hayata geçirmeliyiz. 24 Ocak Cuma akşamı Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde ölenlere rahmet yaralılara şifalar diliyorum.

Muhasebecilik, Mali Müşavirlik mesleğinde kurumsallaşma çok önemli. Mesleğimiz artık bireysel olarak yapılabilecek durumda değil. Birkaç meslektaş bir araya gelebilmeliyiz. Yanımızda çalışan arkadaşlarımızı, stajyerlerimizi, genç meslektaşlarımızı bürolarımıza ortak yapmalıyız. Birlikte çalışma kültürünü geliştirmeliyiz. Mali Müşavirler her gün yeni bir mevzuatı öğrenmek ve bilgilerini güncellemek durumunda; bu haliyle mesleğimiz işbölümü ile birlikte çalışarak; üretken ve faydalı bir meslek haline gelecektir. Kendimizi bu sürece hazırlamalıyız. Bu süreç bizler için kaçınılmazdır. Bu işbirliğini bu güç birliğini yapamayan meslektaşlarımın mesleki yaşamları tehdit altındadır.

Değerli arkadaşlar birkaç gelişmeyi ifade etmek istiyorum; Sayın Genel Başkanımızla en son katıldığımız bir toplantı da ifade ettiği birkaç olayı sizlerle paylaşmak istiyorum Ba-Bs konusunda 5 bin ve 30 bin nedeni ile artık Maliye Bakanlığının bunu kaldırmasını istiyoruz. Ba-Bs konusunda bir mutabakat yapmak istemiyoruz. Sayın Genel Başkanımız Bakanlık ve Gelir idaresi başkanı ile gerekli görüşmeleri yapıyor. Gereksiz faydasız hale gelen bildirim ve formların kaldırılmasını istiyoruz.

Diğer bir konu ise mücbir sebep değerli arkadaşlar. Gelir İdaresi Başkanlığı yayınladığı bir sirküler ile mücbir sebep konusunda bizler için önemli düzenlemeler yaptı. Hepimizin yaşamına dokundu. Teşekkür ediyoruz. Ama üç şey eksik kaldı bir, doğum yapan kadın meslektaşlarımız, tutuklanan meslektaşlarımız,  ağır hastalık yani kalp krizi beyin kanaması geçiren yoğun bakımda olan meslektaşlarımız için mücbir sebep hali düzenlenmedi. Bu üç özellikli durumunda düzeltilmesini bekliyoruz. Seminerimize geldiğiniz katkı verdiğiniz, salonumuza her zamanki gibi doldurulduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. 

Trabzon SMMM Odası Başkanı Mehmet Pehlivan; Değerli Ordu oda başkanım, önceki dönem bakanım, değerli misafirler, değerli meslektaşlarım hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Bahadır Başkanıma öncelikle teşekkür ederim, bu davetinden dolayı, onur duydum, gurur duydum ve burada sizlerle olmaktan mutluyum. Elazığ ve Malatya da depremden dolayı hem meslektaşlarımız hem vatandaşlarımız çok ciddi sıkıntı yaşadılar yaralılara şifa ölenlere rahmet diliyorum. Yapıların denetlenmesini ve bunun önüne geçilmesini temenni ediyorum. Maalesef Türkiye de eğitim, yapı denetim, sağlık konusunda, vergi konusunda da çok büyük sıkıntılarımız var bu sıkıntıları gidermek tek şekilde olur diye düşünüyorum, bir şeyi yapmak için değil amaca ulaşmak için yapmaya başlarsak denetim amacına ulaşır. Mali Müşavirlik mesleği çok kariyer ve önemli bir meslek. Hiç tereddüt etmeden seçtim bu mesleği ve severek yapıyorum. Başkanıma tekrar teşekkür ediyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Ankara YMM Odası Başkan Yrd. YMM Sakıp Şeker; Değerli başkanlar değerli meslektaşlar hepiniz selamlıyorum Ordu SMMM Odası Başkanına ve Yönetim Kuruluna bizlere size hitap etme fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Muhasebecilik doğal bir meslektir yani insanın var olduğu günden itibaren var olan bir meslektir, ama örgütlenme itibariyle genç bir mesleğiz. Denetim belli organizasyonlarla yapılıyor bireysel denetim olmaz, bireysel muhasebe de olmaz içinde bulunduğumuz çağın ölçeği büyük, işletmelerimizin ölçeğini büyütmemiz lazım.  Bu hayatın zorladığı gereği olan bir şey artık bireysellikten kolektif çalışmaya yönelmemiz lazım bu şekilde çalışırsak bu sorunların pek çocuğunu yaşamayacağız.

TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı YMM Burhan Düz; ‘‘Doyduğumuz topraklardan, doğduğumuz topraklara gelmemize vesile olan ve bugün sizlere sunumu sunmamıza fırsat tanıyan Oda Başkanı Bahadır BAŞ’a ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu ve sevinçliyim. Eğitim hepimiz için çok önemlidir. Ben Ordu Odası’nı Ankara’da da olsam sürekli takip ediyorum. Eğitime hiçbir zaman hiçbir mücbir sebep kabul etmeden devam eden her ay düzenli olarak devam eden Ordu Mali Müşavirler Odası’nı tebrik ediyorum. ’’dedi.

Seminere Katılan Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ; “Ordu Mali Müşavirler Odasında olmaktan sizlerle beraber olmaktan çok memnum. Vergi konuları bize çok uzak olsada Aybastı ’lı hemşerimiz YMM Burhan Düz’ü dinlemek için bugün aranızdayım. Muhasebecilik, Mali Müşavirlik Mesleğinin ülke ekonomisi için çok önemli bir meslek olduğunu, mali müşavirlerin vergi konusunda çok önemli çalışmalar yaptıklarını biliyorum. Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı ve Yönetim Kurulunun sürekli eğitimler ile meslektaşlarına hizmet ettiklerini görüyorum. Çalışmalarında Odamıza başarılar diliyorum.”

 

Seminer sonunda plaket olarak maddi desteğe ihtiyaç duyan gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na bağışta bulunularak TEV tarafından düzenlenen plaket takdim edildi. TÜRMOB Denetleme Kurulu Başkanı YMM Burhan Düz’e plaketini Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Ankara YMM Odası Başkan Yrd. YMM Sakıp Şeker’e  plaketini Trabzon SMMM Odası Başkanı Mehmet Pehlivan takdim etti.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız