HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Şubat 2020 Perşembe Saat: 09:55

TOMAKİN: DEVLETİMİZ ÜRETİCİNİN YANINDA

Tomakin, “Devlet milletinin yanındaysa hem üretici kazanıyor, hem devlet kazanıyor, 18 yıldır milletinin yanında, üreticisinin yanında olan Ak Parti ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’liye de pozitif ayrımcılığı ile ürünle
TOMAKİN: DEVLETİMİZ ÜRETİCİNİN YANINDA

Tomakin, “Devlet milletinin yanındaysa hem üretici kazanıyor, hem devlet kazanıyor, 18 yıldır milletinin yanında, üreticisinin yanında olan Ak Parti ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’liye de pozitif ayrımcılığı ile ürünlerimiz değerinde satılmaktadır” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin, TMO’nun satacağı fındığa karşı çıkanları ve FKB yöneticilerini de eleştiri yağmuruna tuttu.

Tomakin, yaptığı açıklamada yıllarca fındığımızı alıp sonra depolarda çürüterek soya ya yağlığa veren zihniyetin artıklarını hiç konuşmaya hakkı yok. FKB yöneticileri şimdi çıkmış TMO’nun sattığı fındığa talibiz diyorlar, her sezon döneminde üreticinin fındığına talibiz diye açıklama yapıyorlar, size hangi üretici güvendi de fındık verdi, bugüne kadar kaç ton fındık aldınız üreticiden? Sizin, zamanın hükümetleri ile birlikte olup beceriksiz, basiretsiz ellerinizde fındık yerlerde sürünmedi mi?” diye konuştu.

TMO’nun önümüzdeki günlerde Ünye depolarında bulunan 4500 ton fındığı, 20,50 Krş, artı randıman fiyatı ile piyasaya arz edeceğini, ilerleyen zamanda da TMO’nun piyasa arzına göre fındık satacağını söyledi.

YILLARCA FINDIĞIMIZI DEPOLARDA ÇÜRÜTÜP YAĞLIĞA AYIRANLARIN HİÇ KONUŞMAYA HAKKI YOK

TMO’nun satış fiyatlarının piyasanın altında olmadığını, yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu ifade eden Başkan Tomakin, “Artı randıman da eklenince TMO’nun piyasa üzerinden fındığı satacağını söyleyerek, kamuoyunda yok TMO fındık satmamalıymış, yok falan fiyattan satmalıymış, diyenlere seslenmek istiyorum, hangi dönemde fındık bu kadar değerinde satıldı, hangi dönemde çiftçilerimizin yüzü bu kadar güldü, yıllarca fındığımızı alıp sonra depolarda çürüterek soya ya yağlığa veren zihniyetin artıklarını hiç konuşmaya hakkı yok” açıklamasında bulundu.

beceriksiz FKB yöneticileri şimdi çıkmış TMO’nun sattığı fındığa talibiz diyorlar

Fiskobirlik yöneticilerine de eleştiri de bulunan Başkan Tomakin, “İki çift lafta FKB ye söylemek istiyorum. “Asıl görevi fındığa yeni pazarlar bulmak, fındığı mamul yaparak en iyi şekilde piyasaya sunması gereken, sonra da marketçiliğe başlayan beceriksiz FKB yöneticileri şimdi çıkmış TMO’nun sattığı fındığa talibiz diyorlar, her sezon döneminde üreticinin fındığına talibiz diye açıklama yapıyorlar, size hangi üretici güvendi de fındık verdi, bugüne kadar kaç ton fındık aldınız üreticiden? sizin, zamanın hükümetleri ile birlikte olup beceriksiz, basiretsiz ellerinizde fındık yerlerde sürünmedi mi? fındık tamda değerini bulmuşken, yeniden mi Devletin hazinesine tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz diktiniz, şunu bilin ki, arkanızda o eski hükümetler yok, siz ancak kendi kendinizi avutursunuz” ifadelerine yer verdi.

Fındık AK PARTİ hükümetleri sayesinde hiç olmadığı kadar değerini bulmuştur

Fındığın Ak Parti hükümeti sayesinde hiç olmadığı kadar değerini bulmuştur diyen Tomakin şunları söyledi: “Devlet milletinin yanındaysa hem üretici kazanıyor, hem devlet kazanıyor, 18 yıldır milletinin yanında, üreticisinin yanında olan Ak Parti ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’liye de pozitif ayrımcılığı ile ürünlerimiz değerinde satılmaktadır. Buradan her zaman yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Ekrem Pakdemirli’ye, TMO Genel Müdürümüz Ahmet Güldal ‘a Milletvekillerimize,  üreticilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : TOMAKİN:, DEVLETİMİZ, ÜRETİCİNİN, YANINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız