HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Mart 2020 Cumartesi Saat: 10:29

ECZACILAR DA TEDBİR İSTİYOR!

24. Bölge Ordu Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Öztekin, Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile ilgili eczane personelinin ve eczacıların sağlığının korunması için çeşitli tedbirlerin alınması gerektiğinin hasıl olduğunu
ECZACILAR DA TEDBİR İSTİYOR!

24. Bölge Ordu Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Öztekin, Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile ilgili eczane personelinin ve eczacıların sağlığının korunması için çeşitli tedbirlerin alınması gerektiğinin hasıl olduğunu söyledi.

 

Öztekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Son zamanlarda tüm dünyada görülen Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile ilgili olarak eczacılarımız en ön saflarda halk sağlığına hizmet  etmektedirler. Bu hizmeti sunarken vatandaşlarımızın sağlığının korunması, eczane personelinin ve eczacılarımızın sağlığının korunması için çeşitli tedbirlerin alınması gerekliliği  hasıl olmuştur” dedi.

 

Başkan Öztekin, Ordu Eczacılar Odası tarafından alınmış olan tedbirleri de şu şekilde sıraladı:

1.Eczaneler kendi fiziki şartlarına uygun olarak mümkün olduğunca: banko önlerine  şerit çekerek  1 metre kuralını uygulayacak ve bu şerit arkasından hizmet verecektir.

Şerit sadece eczane çalışanlarımızı ve eczacılarımızı korumak için olmayıp; bulaşma olmuş eczane personeli olabileceği değerlendirilerek eczaneye giren herkesi korumak maksatlıdır. Danışanlarımız ve hastalarımız kendilerini korumak maksatlı şerit arkasından hizmet almalı ve ivedi bir şekilde eczaneden hizmetini alarak çıkmalıdır.

2.Nöbetlerde; eczaneye hizmet veren personel  sayısından  fazla kişi eczane içine alınmayacaktır. Mümkün olduğu  sürece eczane içindeki hasta sayısı 3 kişiyi geçmeyecektir.

Bunun sağlanması için eczacı tarafından gerekli tedbirler alınmaya gayret gösterilecektir. Kapıda beklemek durumunda kalan hasta ve hasta yakınlarının; bu durumun onları korumak maksatlı olduğunu bilerek davranması gerekmektedir.  

3.Eczaneye kısıtlı sayıda hasta alınması ile ilgili olarak ve diğer konularda; kamu sağlığını riske atacak davranışlarda bulunan kişilerle ilgili olarak 155 aranarak kolluk kuvvetlerinden   derhal  yardım istenebilir. Konuyla ilgili gerekli yazışmalar Ordu Eczacı Odası tarafından yapılmıştır. Alınan tedbirlerin kamu sağlığını korumak için olduğu unutulmamalıdır.

4.Her gün 18:00 ile 18:30 arasında veya  yoğunluk durumuna göre mesai bitimine yakın, eczanelerde dezenfeksiyon işlemi uygulanacaktır. Her eczanenin  dezenfeksiyon işlemlerini yapması, özellikle çok kullanılan klavye, mouse gibi aparatlarla kapı kolu gibi bulaş riski yüksek olan yerlerin sterilizasyonunu yapıp ondan sonra mesaiden çıkması halk sağlığının korumak içindir.

Sterilizasyon amaçlı eczane personeli eczanede olsa dahi  ancak sadece nöbetçi eczane hizmet verecektir. Dezenfeksiyon işlemi sırasında vatandaşlarımızın kapalı olan eczaneden hizmet talebinde bulunmaması ve nöbetçi eczaneye  gitmeleri  yine  halk sağlığı açısından son derece önemlidir.

5.Tansiyon takipleri hastalar tarafından evlerinde yapılacaktır. Eczanelerde kalış süresinin düşürülmesi maksadıyla eczanelerde tansiyon ölçme işlemi yapılmayacaktır.

Alınması muhtemel  diğer tedbirler ile ilgili yönetim kurulumuz çalışmalara  devam etmektedir. Eczacılarımız; bu zorlu süreçte halk sağlığına onurla hizmet ederek en ön safta yer almaya devam edecektir.

Anahtar Kelimeler : ECZACILAR, DA, TEDBİR, İSTİYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız