HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Nisan 2020 Çarşamba Saat: 09:09

UFUKTAKİLER

METELİĞE KURŞUN ATMAK Çin’de ortaya çıkan korona virüsü yayılmaya devam ediyor. Corona belasının ne zaman sonlandırılacağı konusunda tarih yok.
UFUKTAKİLER

METELİĞE KURŞUN ATMAK

Çin’de ortaya çıkan korona virüsü yayılmaya devam ediyor. Corona belasının ne zaman sonlandırılacağı konusunda tarih yok.

Mücadele devam ediyor.

Dünya genelinde çok ciddi bir sağlık sorununa dönüşen bu virüsün küresel ekonomiye etkileri de oldukça belirgin olmaya başladı.

***

Metelik, Osmanlı’nın son zamanlarında enflasyonun da etkisi ile içerisindeki gümüş miktarı azaltılarak basılmış değeri az bir para.

Meteliğe kurşun sıkmak (ya da kurşun atmak) ise kabadayılar arasında kullanılan bir terimmiş. 'bozuk para için bile adam öldürebilecek kadar parasız kalmak' anlamına geliyormuş.

***

Corona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi gereği, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süre durduruldu.

***

Binlerce işyeri kapandı.

Binlerce çalışan işsiz, evinde.

Binlerce çoluklu çocuklu aileler panik içinde.

Bir şey olmalı,

Bir şeyler yapılmalı.

Güne uyandığında, pantolon cebinde ekmek alacak parası olmayan bir babanın yüreği, nasıl bir duygunun içerisinde parçalanıyordur sizce?

 

“HİTLERİN GAZ ODALARI”

MUSTAFA ADIGÜZEL CHP ORDU MİLLETVEKİLİ

KARADENİZ FIKRASI GİBİ
GAZ ODASI
ZİHNİ SİNİR
LABİRENT GİBİ OLANI YAPIN SİZ KULLANIN


Gırgır dergisinde Zihni Sinir vardı. Onun benzeri karikatür gibi bu uygulama kimin fikri bilmiyorum ama bize bu dönemde aklı-evvel değil aklı-selim düşünce lazım. Oradan geçen bir önceki vatandaşta virüs varsa bu kimyevi madde daha onu etkisiz hale getiremeden nefes yoluyla size geçebilir. Bu ilaç ne ise ağız burun göz her yerden vücuda girebilir ve mikroplara zarar veren her kimyevi maddenin insanlara da az ya da çok zararı olur. Temizlik de dezenfeksiyon da bireysel olmalıdır. Hitler'in gaz odaları gibi bu yaklaşım bilimsel değil. Yoksa bu kadar masrafa da gerek yok. Nefise Akçelik Tüneli 3600 metre. Tüm Karadeniz buradan geçmek zorunda. Verin gazı tünele. Millet camları açıp geçsin. Tüm Karadeniz faydalansın. Böyle bir saçmalık olur mu? Bilim Kurulu üyeleri de görüşlerini ifade etti. Derhal bu rezaleti kaldırın. Ya da ısrar ediyorsanız labirent gibi olanından yapın. Şehrin ileri gelenleri ile beraber sizler kullanmaya devam edin.

GÜNÜN FIKRASI

Rize'de bir hasta muayeneye gelir.
-Emice hoşgeldin, neyin var?
-Allah'a şükür dededen, babadan kalma bir şeyler var. Onlarla geçinip gidiyoruz.
-Onu sormadım, neyin var, neyin?
-Haa! Onları sorma doktor bey, uc uşağum var ama olmaz olsunlar. Kizlar zati gittiler.
-Emice sana onu sormuyorum. Hastalığın nedir?
-E uşağum, afedersunuz yani hocam. Onu da sen bilecesun da. Ben ne içun geldum buraya.

Anahtar Kelimeler : UFUKTAKİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız