HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Nisan 2020 Cumartesi Saat: 13:31

“RADYASYON ÖLÇÜMÜ YAPILMALI”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Ukrayna’daki orman yangının Çernobil’e yaklaştığını belirterek Ordu’da radyasyon ölçümü yapılması için çağrı yaptı.             Çernobil’deki nükleer santral patlamas
“RADYASYON ÖLÇÜMÜ YAPILMALI”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Ukrayna’daki orman yangının Çernobil’e yaklaştığını belirterek Ordu’da radyasyon ölçümü yapılması için çağrı yaptı.

            Çernobil’deki nükleer santral patlaması sonucu Karadeniz Bölgesi’nin doğrudan etkilendiğini ve kanserin yaygınlaştığına dikkat çeken EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Ukrayna’da iki haftayı aşkın süredir orman yangını devam ediyor. Yapılan açıklamalarda şu an itibarıyla radyasyon oranı 16 kat artış bulunuyor.

Yangın patlama yaşanan nükleer santrale çok yaklaşıyor. Yıllar önce ilimizi, Karadeniz Bölgesini büyük ölçüde etkileyip kanser hastalığının yaygınlaşmasına neden olmuştu. Bu gerçek bilindiği halde yetkililerden bir açıklama duymuyoruz. Yeni bir tehditle karşı karşıyayız. Bu da virüs kadar tehlikeli.” dedi.

            Yangın söndürülmeli, önlem alınmalı

            Yangının radyasyon tehdidi nedeniyle uluslararası bir sorun haline geldiğini belirten Poyraz, “Yangının söndürülmesi yalnızca Ukrayna’nın sorumluluğunda değil. Uluslararası bir çalışma gerekir. Yangın söndürmeye Türkiye de katılmalıdır. Bu yetmez, ne olur olmaz diye bir an önce Karadeniz illerinde, Ordu’da radyasyon ölçümü yapılmaya başlanmalıdır. İlimiz ve Karadeniz risk altında. Rüzgarın hızı ve yönü nasıl olur bilinmez. Radyasyon ölçümü yapılmaya başlanmalıdır.” dedi.

Anahtar Kelimeler : “RADYASYON, ÖLÇÜMÜ, YAPILMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız