HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Nisan 2020 Pazartesi Saat: 10:03

“ODAMIZDAN TEMSİLCİ NEDEN YOK?”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, İl Hıfzıssıhha Kurulunda Ziraat Odası temsilcilerinin bulunmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Başkan Akça; “İl Hıfzıssıhha Kurulunda neden Ziraat Odasından temsilci yok
“ODAMIZDAN TEMSİLCİ NEDEN YOK?”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, İl Hıfzıssıhha Kurulunda Ziraat Odası temsilcilerinin bulunmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Başkan Akça; “İl Hıfzıssıhha Kurulunda neden Ziraat Odasından temsilci yok. Bu kurulda Ziraat Odaları temsilcilerinin bulunmamasından dolayı tarım ve hayvancılıkla alakalı alınan kararlarda birçok eksiklikleri beraberinde gelmiştir?” dedi.

“KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR”

Kovit-19 salgını ülkemize geldiği günlerde yetkililer bir takım kısıtlamalara giderek bu virüsün yayılmasını önlemek amacıyla önemli ve etkin tedbirler aldığını ifade eden Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça;  Her zamanki gibi bu tedbirler alınırken kervan yolda düzülür mantığı öne çıkarak alel acele bir takım kurullar oluşturulmuştur.

Bu kurullardan bir tanesi de illerde oluşturulan İl Hıfzıssıhha kurullarıdır. Bu kurullar illerin özelliklerine göre alınacak tedbirlerin belirlenmesi ve uygulamaya koyulmasını sağlamak için kurulmuşlardır. Biz üretici temsilcileri olarak, tarımsal ve hayvansal üretimin aksamadan devam etmesi, üretilen ürünlerin lojistiğinin aksamadan sağlanması ve üretilen ürünlerin nihai tüketicilerine ulaştırılması konusunda tüm çabamızı ortaya koyuyor ve tüm bilgi birikimimizi sahaya yansıtmaya çalışıyoruz.”dedi.

“ODAMIZDAN TEMSİLCİSİ NEDEN YOK”

Virüsün etkisi bertaraf edildiğinde ülkemizi bekleyen birçok önemli sorunla karşı karşıya geleceğimizde aşikârdır. Dolayısıyla bu sorunları hafif atlatmak içinse her alanda olduğu gibi tarımsal ve hayvansal üretim alanında da alınacak önlemler ile bu sıkıntılı süreç en az zararla atlatılmaya çalışılması gerektiğini söyleyen Akça; “Lakin oluşturulan bu kurulun üyeleri arasında en önemli unsurun temsilcilerine yer verilmemiştir. Bahsettiğimiz unsur tarım işinin mutfağında olan ve tarımın sivil temsilcileri olan Ziraat Odalarıdır. Bu kurulda Ziraat Odaları temsilcilerinin bulunmamasından dolayı tarım ve hayvancılıkla alakalı alınan kararlarda birçok eksiklikte beraberinde gelmiştir” diye konuştu.

 

“FİKİRLERİMİZDEN FAYDALANILMALI”

Akça; “Hükümet yetkilileri bile artık tarımsal ve hayvansal üretimin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu görerek ekilmedik bir karış toprak kalmasın kampanyasını başlatarak tabiri caizse hazine arazilerini bile tarımın ve hayvancılığın emrine amade etmiştir. Hal böyle iken bizde yöremizde aile bütçemize önemli katkı sağlayacak uygulamaları hayata geçirmemiz gerektiğine inanıyoruz.

Vatandaş olarak bu virüs salgını bize birçok konuyu da idrak etmemizi ve şapkayı önümüze koyarak düşünmemiz gerektiğini hatırlattı ki “Bir musibet, bin nasihatten iyidir” atasözümüz aklımıza geldi ve her şeyi etraflıca düşünme kabiliyeti kazanmamıza vesile oldu. Örnek verecek olursak en azından evinde yiyeceği sebzeyi, yumurtayı, meyveyi ve köy tavuğunu yetiştirme fikrini geliştirerek hem daha sağlıklı, taze, güvenilir ve aile bütçesine azımsanmayacak bir katkı yapma olanağı sunma fikri ve uygulamaları hâsıl olmuştur.

Yukarıda bahsettiğim daha da çoğalta bileceğimiz örnekler ışığından yola çıkarak ailelerimizi de üretimin içine sokma gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu vesile ile illerde ve ilçelerde oluşturulacak bu tür kurullarda bütün paydaşlar bulunmalı ve tüm paydaşların fikirlerinden yararlanılmalıdır.

Yapılan bütün çalışmalar ve alınan bütün tedbirler halkımızın sağlığı, güvenliği ve menfaatleri içindir. Tabi ki burada yaptığımız eleştiri bir karalama değil, unutulan bir eksiği hatırlatmaktır. Uyarılarımızın dikkate alınacağını umuyor, tüm yetkililere saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Mert Can ERSOY)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “ODAMIZDAN, TEMSİLCİ, NEDEN, YOK?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız