HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Mayıs 2020 Pazartesi Saat: 12:46

AKÇA; “NEDİR BU TMO DÜŞMANLIĞINIZ?”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, bölgemizde yayın yapan bir gazetede ki köşe yazarının TMO’yu hedef alan yazısına tepki gösterdi. Başkan Akça, yaptığı açıklamada; “Son bir aydır gerek birçok satılmış kalem, gerekse
AKÇA; “NEDİR BU TMO DÜŞMANLIĞINIZ?”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, bölgemizde yayın yapan bir gazetede ki köşe yazarının TMO’yu hedef alan yazısına tepki gösterdi. Başkan Akça, yaptığı açıklamada; “Son bir aydır gerek birçok satılmış kalem, gerekse hiç bir şey yapmadan kendine paye çıkarmaya çalışan siyasi partinin mensupları TMO’ya yüklenerek üreticinin yanında dim dik duran bu kurumu işlevsiz hale getirmek için adeta yarış içerisine girmişler. Nedir bu TMO düşmanlığınız” dedi.
Akça, şunları söyledi; “Bölgemizde yayın yapan bir gazetenin 08/05/2020 tarihli baskısında bir köşe yazarı şahıs aklınca kişileri ve kurumları aşağılar şekilde yazdığı bir kaç lümpence kelimelerle kendine bir değer katmaya çalışmış.
Senin köşe yazından anlaşıldığı üzere kimin çanağından yallandığın açıkça ortada, bunu buradan yazmaya isim bile vermeye icap duyarım.
Son bir aydır gerek birçok satılmış kalem, gerekse hiç bir şey yapmadan kendine paye çıkarmaya çalışan siyasi partinin mensupları TMO’ya yüklenerek üreticinin yanında dim dik duran bu kurumu işlevsiz hale getirmek için adeta yarış içerisine girmişler.
Hayrola amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Nedir bu TMO düşmanlığınız?
Bu köşe yazarı şahıs birde TMO’yu eleştirirken “Ferrero ağa babası”na da methiyeler düzmeyi unutmamış. Aldığımında hakkını veriyorum diye inceden de bir gönderme yapmış” ağa babasına”
Ayrıca bir hadsizlik yaparak da üreticinin aldığı ALAN BAZLI DESTEĞİN de hak edilmeden yatarak alındığını, hiç bir iş yapmadan gelir elde ettiğini yazmış. Bire gafil bu destek özellikle Giresun ve Ordu’nun yüksek bölgelerinde verimi düşük ama başka bir ürünün yetişmediği üreticilerimize verilen bir destektir.

Bu bölge üreticisinin cebine giren bu destek parası niye zoruna gidiyor. Bu destek sayesinde birçok üreticimiz tüccar kapılarında uşaklık yapmaktan kurtuldu. Bu mu zorunuza gitti? Sen ve senin gibilerin kime uşaklık ettiklerini biz çok iyi biliriz siz işinize bakın kimin çanağından yal yiyorsanız yemeğe devam edin ama sakına üreticinin menfaatlerine dokunacak eylemler içinde olmayın. Unutmayın bu üretici sizin gibileri tükmüğüyle boğar.
Ayrıca TMO aldığı fındığı 22-24 tl ortalama fiyatla satışa çıkardı ve tarihinde olmadığı kadarıyla bir taleple karşılaştı. Hakikaten hatrı sayılır bir para kazandı. Ağalar bu parayı devletimiz yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti kazandı. Sizi yallayan tekelci ağa babanız değil!!!
Şimdi bir eleştiri yapıp üreticinin elinde fındık mı kaldı diyeceksiniz; doğrudur
Lakin bu fiyatlarda satılan fındık 2020 sezonundaki fındık taban fiyatının belirlenmesinde önemli bir kriter olarak önümüzde duracaktır. Ayrıca kasasında para olan TMO’da üreticimizin yanında daha dik bir duruş sergileyecek ve üreticimizi bu tekelci zihniyete ezdirmeyecektir.”

Anahtar Kelimeler : AKÇA;, “NEDİR, BU, TMO, DÜŞMANLIĞINIZ?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız