HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Haziran 2020 Salı Saat: 10:56

AKÇA: MÜCADELEMİZ EMEĞİN MÜCADELESİDİR

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Bizim mücadelemiz ne sanayici iledir, nede ihracatçıyladır, bizim mücadelemiz tekelci zihniyetinin kırılması mücadelesidir, fındık üzerinde oynanan oyunların yıkılması mücadelesidir, al
AKÇA: MÜCADELEMİZ EMEĞİN MÜCADELESİDİR

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Bizim mücadelemiz ne sanayici iledir, nede ihracatçıyladır, bizim mücadelemiz tekelci zihniyetinin kırılması mücadelesidir, fındık üzerinde oynanan oyunların yıkılması mücadelesidir, alın terinin ve emeğin mücadelesidir” dedi.

Karadeniz bölgesinde yayın yapan bir gazetenin köşe yazarına cevap veren Atakan Akça, “Siz ancak sizi satın alanların hakkını savunursunuz, sadece cebinize üç beş kuruş harçlık atan baronlarınızın uşaklığını yaparsınız.

Siz ne bilirsiniz üreticinin alın terini, siz ne bilirsiniz elleri nasırlı üreticinin el emeğini, sizin gibiler oturur klimalı odalarda klavyenin başına aldığı üç beş kuruşun hakkını vermeye!!! çalışarak başlarsınız ağa babalarınıza methiyeler düzmeye” diye konuştu.

Yazılan yazımım asılsız ve bilgisiz olduğunu savunan Akça, şunları söyledi:

“Biz Ziraat Odaları Başkanları olarak maaşla çalışan ve maaş alan başkanlardan değiliz, maaşta almıyoruz. Sadece yönetim kurulu ve meclis toplantılarından devletin belirlediği toplantı ücretlerini alıyoruz.(Ayrıca bir not olarak yazayım şahsım, yönetim kurulu üyelerim ve meclis üyelerim henüz daha bu ücretleri de almadık almıyoruz)

-Biz TÜİK’in yapmış olduğu rekolte açıklamasına(düşük yada yüksek)yetkisiz olduğu için ve henüz zamanı olmadığı için itiraz ettik. Devletin resmi rekolte belirleme zamanı 15 Temmuz-31 Temmuz tarihleri aralığında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün öncülüğünde ihracatçı birliklerinin, fındık borsalarının, ziraat odalarının, TMO yetkililerinin, Fiskobirlik yetkililerinin ve diğer paydaşların temsilcililerinin oluşturduğu komisyon tarafından belirlenir.(Bu bilgiyi de sana vereyim de bilgisizce yazılar yazma)

-Biz Valilik, Tarım ve Orman İl ve İlçe müdürlükleri ve ziraat odaları olarak fındık bahçelerinde kalite ve verim nasıl artırılır ile alakalı yapmış olduğumuz çalışmaları buralara yazsak sayfalar almaz.

Bir tane örnek vereyim, biz Altınordu Ziraat Odası olarak 2019/2020 sezonu için sadece örnek olsun diye il dışında olan, yerine yurduna bakamayan ve atıl durumda olan 300 dönüm fındık bahçesinde verimi ve kaliteyi artırmak için bu yerlerin fındık toplama dahil bütün bakımını üstlendik. Bu işlemlerin tamamını da bu konuda profesyonel olan ekiplerin öncülüğünde gerçekleştirdik.

Ayrıca Ordu Valiliğinin öncülüğünde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe müdürlükleri ve ziraat odalarının işbirliğiyle 18 ilçede çiftçiler yarışıyor bilgi yarışması düzenlenerek fındık üretiminde daha modern daha bilgiye dayalı tarım yapılması, verimin ve kalitenin artırılması amaçlanmıştır.(Bilgi ve kayıt istersen sana bu yer sahipleriyle yapmış olduğumuz sözleşmeleride sunarız)

Bizim derdimiz üreticinin, sanayicinin ve ihracatçının birlikte olduğu bir oluşum sağlayarak fındığın MİLLİ POLİTİKASININ oluşturulması çalışmasıdır.

Bizim mücadelemiz ne sanayici iledir, nede ihracatçıyladır, bizim mücadelemiz tekelci zihniyetinin kırılması mücadelesidir, fındık üzerinde oynanan oyunların yıkılması mücadelesidir, alınterinin ve emeğin mücadelesidir.(Bunları sen ve senin gibiler idrak edebilir mi buda şüphelidir)

Tabiki Allah’ım nimet olarak akıl vermiş, beyin vermiş ve ağız vermiş bunları kullanın diye; tabiki konuşacağız tabiki haklının hakkını savunacağız buda Allah’ın verdiği bir nimet olan ağızla gerçekleştiriyoruz. (acaba sen ve senin gibiler konuşma eylemini hangi organınızla gerçekleştiriyorsunuz)

Biz üretici temsilcileri olarak üreticimizin lehine olan her konuda bundan önce nasıl yanında olduysak bugünde yarında yanında olmaya devam edeceğiz. Hem de sizin gibi üç beş kuruşun esiri olmadan.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız