HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Haziran 2020 Cuma Saat: 10:05

“4 DOLAR OLMALI”

Üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Ordu’da düzenlenen Fındık Çalıştayı’nda, “bu yıl üreticinin mağdur edilmeyeceği” sözünün tutulacağına inandığını ifade eden Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S
“4 DOLAR OLMALI”

Üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Ordu’da düzenlenen Fındık Çalıştayı’nda, “bu yıl üreticinin mağdur edilmeyeceği” sözünün tutulacağına inandığını ifade eden Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin; “Neredeyse 400 bin ailenin geçim kaynağı olan milli ürünümüz fındık, hak ettiği değeri bulmalı. Fındığın halkın beklentisi olan bir taban fiyatla buluşmasını sağlamak istiyoruz. Ben özellikle 4 dolar diyorum. Benim beklentim bu” dedi.

 

“TMO KAPIŞ KAPIŞ SATTI”

TMO’nun bundan 2 ay önce 24 TL’ye fındık sattığını söyleyen Şahin, “O zaman dolar 6 TL’ydi. TMO’dan fındık alan tüccarlar arasında büyük rekabet oldu. Kapış kapış sattı. Bu fındık üreticinin fındığıydı. TMO’nun fındığı 24 TL ederken, üreticinin fındığı neden bu fiyatı bulmasın. Ben özellikle 4 dolar diyorum. Benim beklentim bu.” Şeklinde konuştu.

 

“CUMHURBAŞKANINA GÖTÜRÜRÜZ”

Şahin; TMO Temmuz 15’ine kadar fiyat açıklaması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer açıklamaz ise fiyatlar yine sıkıntılı olur. Bu durumda Odalar olarak bu konuyu Cumhurbaşkanına götürürüz “ diye konuştu.

“PANİK YOK.”

İl dışından gelecek olan işçiler konusunda da konuşan Şahin; özellikle İstanbul ve  diğer illerden gelecek Orduluların gelmesinde bir sakınca olmadığını bu konuda panik yapmamak gerektiğini vurguladı. Şahin; Bilim Kurulu oldukça sistemli ve verimli çalışmalar yapıyor. Bunun yanında gerekli kontroller yapılır. Üretici de bu konuda hassas davranırsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Panik yaparak ekonomiyi yavaşlatmak yada durdurmaya gerek yok.  Bizden çok daha fazla vaka sayısı olan Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkeler, normalleşme adımları atarak ekonomik anlamda birçok yerleri faaliyete açtılar. Ekonominin çarklarını döndürmek gerek. Bu psikolojik olarak çok önemlidir” açıklamasında bulundu.. (HABER/MERT CAN ERSOY)

 

Anahtar Kelimeler : “4, DOLAR, OLMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız