HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Haziran 2020 Cumartesi Saat: 10:13

“GÖLGE ETMEYİN YETER”

Uluslararası Sert Kabuklu Ve Kuru Meyveler Konseyi (INC) Türkiye’nin 2020 fındık rekoltesini 620 bin ton olarak açıklamasına Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’dan sert tepki geldi.
“GÖLGE ETMEYİN YETER”

Uluslararası Sert Kabuklu Ve Kuru Meyveler Konseyi (INC) Türkiye’nin 2020 fındık rekoltesini 620 bin ton olarak açıklamasına Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’dan sert tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün 2020 yılı fındık rekoltesini 600 bin ton açıklamasına cevap veren Başkan Akça, bu kez de Uluslararası Sert Kabuklu Ve Kuru Meyveler Konseyi’ne yüklendi.

“HANGİ VERİLERE GÖRE AÇIKLAMA YAPIYORSUNUZ?”

Son günlerde yine sezon fındık mahsulü ile alakalı manüplatif ayak oyunları sahneye koyulmaya başlandığını belirten Akça,Hangi bilgi ile hangi çalışma ile hangi done ile bu fındık rekoltesini belirlediniz. Daha fındık toplama sezonuna 2 ayı geçkin bir süre varken, Allah göstermesin ama fındık mahsulünün başına gelmesi muhtemel bir çok felaket varken hangi verilere dayanarak bu açıklamaları yapıyorsunuz. Bırakın artık üreticimizin yakasını biz sizden bir şey istemiyoruz gölge etmeyin yeter” dedi.

“ÇİZGİ FİLMİ ÇOK SEYRETİNİZ GALİBA”

‘2020 sezonuna 70 bin ton stokla girilecek diye beyanat veriyorsunuz. Bırakın artık üreticimizin yakasını biz sizden bir şey istemiyoruz gölge etmeyin yeter’ diyen Başkan Akça, “Ayrıca 70 bin ton stokla 2020 sezonuna girilecek diye açıklama yapan hainler siz neyin kafasını yaşıyorsunuz, küçükken Aliş harikalar diyarında çizgi filmini çok seyrettiniz sanırım.

TMO 2019 ürününün son kalan postası olan 22 bin ton fındığı satarken 300 bin ton talep geliyor siz hala 2020 sezonuna 70 bin ton stokla girilecek diye beyanat veriyorsunuz. Bırakın artık üreticimizin yakasını biz sizden bir şey istemiyoruz gölge etmeyin yeter” diye konuştu.

“GÖLGE ETMEYİM YETER”

Resmi rekoltenin yetkili kurumlar tarafından yapıldığını ifade eden Başkan Akça, şunları söyledi: Bir hafta önce Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)Trabzon bölge müdürlüğü 600 bin ton fındık rekoltesi açıkladı, dünde Uluslararası sert kabuklu ve kuru meyveler konseyi (INC) Türkiye fındık rekoltesini 620 bin ton olarak açıkladı. Hatta bununla da yetinmeyip 2020 fındık sezonuna 70 bin ton stokla girileceği müjdesini de verdi!!!!!

TMO 2019 ürününün son kalan postası olan 22 bin ton fındığı satarken 300 bin to talep geliyor siz hala 2020 sezonuna 70 bin ton stokla girilecek diye beyanat veriyorsunuz. Bırakın artık üreticimizin yakasını biz sizden bir şey istemiyoruz gölge etmeyin yeter.

Şu yazacaklarımı isterseniz bir köşeye not edin, eğer varsa beyninizin bir köşesine yerleştirin: Resmi rekolte 15 Mayıs-30 Mayıs tarihleri arasında Tarım ve Orman İl Müdürlükleri koordinasyonu öncülüğünde ziraat odaları, ihracatçı birlikleri, sanayici birlikleri, tmo, fındık borsaları ve diğer paydaşların oluşturduğu komisyon tarafından yaklaşık 4 bin denekten yapılan analizler sonucunda belirlenerek Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından kamuoyuna açıklanır.
Sözlerime bir atasözü ile son vermek istiyorum,

“Bırakın artık doğmamış çocuğa don biçmeyi” Tüm çiftçilerimize yapılan bu asılsız haberlere itibar etmemelerini tavsiye ediyorum.”

Anahtar Kelimeler : “GÖLGE, ETMEYİN, YETER”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız