HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Haziran 2020 Pazartesi Saat: 09:40

“KARAMANIN KOYUNU”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Trabzon bölge müdürlüğü 600 bin ton fındık rekoltesi açıklamasının ardından, Uluslararası sert kabuklu ve kuru meyveler konseyi’nin (INC) T
“KARAMANIN KOYUNU”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Trabzon bölge müdürlüğü 600 bin ton fındık rekoltesi açıklamasının ardından, Uluslararası sert kabuklu ve kuru meyveler konseyi’nin (INC) Türkiye fındık rekoltesini 620 bin ton olarak açıklamasına tepki gösterdi. 

Rekolte rakamları vermek için henüz erken olduğunu vurgulayan Adıgüzel, “Rekolte oyunu başlangıçta yapılan oyundur. İstedikleri numarayı çekebilirler. Piyasaya fındıkta sürebilirler. Ama fındık 30’a doğru tırmanacak. O yüzden ben diyorum ki, karamanın koyunu sonra çıkar oyunu.” Diye konuştu.

“Rakamlar Abartılı”

Açıklanan rakamların abartılı olduğunu ifade eden Adıgüzel, “Benim sahadan aldığım izlenim 550 bin ton civarındadır. Şuanda daha da aşağıya inecek. Çünkü hem kurak mevsim geliyor, hem rüzgâr, hem diğer etkenler fındık rekoltesine etki edecektir. 600 psikolojik sınırdır. Rekolte oyunu başlangıçta yapılan oyunudur. 630 dediler nedeni 600 den uzak tutmak için. Benim sahada aldığım izlemimim 550 civarında. Daha düşmesi ihtimal. O yüzden ben söylüyorum, istedikleri numarayı çekebilirler.

Sonuçta üretim açısından güçlü hem İtalya’da ve hem dünyada ki salgın koşulları, toplama koşullarındaki güçlükler, zamanında yapılan toplamalar nedeniyle yere düşen fındıkta oluşacak olumsuzluklar, fındık toplama koşullarının oluşmaması ve erken toplama işi de birçok işi mahvedecek. Dolayısıyla istedikleri numarayı çekebilirler. Piyasaya fındıkta sürebilirler. Ama fındık 30’a doğru tırmanacak. O yüzden ben diyorum ki, karamanın koyunu sonra çıkar oyunu. Göreceğiz hep birlikte.” Şeklinde konuştu.

“Üretici Kazanacak”

Bunu yapanları da bildiğini söyleyen Adıgüzel, “Siyasileri kullanıyorlar. TMO’ya, yaptığım açıklamada kar payı dağıtın demiştim. Bununla ilgili “biz kar payı dağıtmayız, üretici birliği değiliz” şeklinde yapılan açıklama siyasilerin eline verilen bir metindir. TMO olsun Uluslar arası tekel olsun bunlar hep birlikte çalışıyor. Bana saldırıyorlar. Ben bunları afişe etmeye devam edeceğim. Bir fındık raporu hazırladım. Fındık raporunu genel başkana attım. Ama bizzat ben takdim edeceğim.

Acil ve orta vadede çözüm içeren bir rapor. Fındıkçılarla, paydaşlarımızla da istişare ettim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu bir fındık politikası haline getirmeye çalışacağız. Bunda fiyatlar var, her şey var. Biz üreticimizden, ülkemizden, milletimizden tarafız. Biz bu yönde tavır sergiliyoruz. Bununla ilgili çok çalıştık. Onların dediği gibi olmayacak bu sene. İstedikleri oyunu yapabilirler. Bu sene üretici kazanacak.” Dedi. HABER/UFUK ERSOY

 

Anahtar Kelimeler : “KARAMANIN, KOYUNU”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız