HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Haziran 2020 Çarşamba Saat: 09:36

“SABOTAJ”

  Fatsa Ticaret Borsası Başkanı, iş adamı, Üretici Ali Feyzi uyardı;  “Sayın Cumhurbaşkanımıza ucuz fiyat telaffuz eden, etmek isteyen, aklından geçiren bölgemize ciddi derecede ekonomik suikast yapmış olur. Bölgeye ekonomik anlamda
“SABOTAJ”

 

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı, iş adamı, Üretici Ali Feyzi uyardı;  “Sayın Cumhurbaşkanımıza ucuz fiyat telaffuz eden, etmek isteyen, aklından geçiren bölgemize ciddi derecede ekonomik suikast yapmış olur. Bölgeye ekonomik anlamda sabotaj yapar, bölgeye ekonomik olarak ciddi zarar vermiş olurlar. Avrupa’daki çikolata sanayisi bizim fındığımıza mahkûmdur. Avrupa’da sahte, masa başında rekolte tahmini yaparak bizim ürünümüzü ucuza almak üreticiyi kandırmak 3–5 aracıyı ihya etmeye yönelik bir sistem var. Sayın Cumhurbaşkanım bu işi çözer ve sekiz milyon üreticinin hakkını 3-5 kişiye yedirmez“ açıklamasında bulundu..

 

“25 TL OLMALI”

Fındıkta fiyatının  düşüyor olmasına dikkat çeken Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi; ”Önümüzdeki yılın fındığını düşük almak için spekülatif bir şekilde şekilde fiyatları indirdiler. Amaç üreticinin elinde kalan fındığı almak değil, önümüzdeki dönem 550 bin ton fındığın rekoltesine göz dikmek.  Hükümet sahip çıkarsa üretici bir zarar görmeyecek. TMO tarafından, hükümetimizin 25 liranın altında fiyat açıklanmasını istemiyoruz. Pandemi dönemini yaşayarak maliyet fiyatların % 50-60-70 arttığı bu piyasada, ben Cumhurbaşkanımızın bu üreticiye açıklayacağı fiyatın 25 liranın altında olmayacağı ve mutlu olacağımıza, sevineceğimize ve pandemi dönemindeki ekonomik yaraları da sarılacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

“TMO TEMMUZ AYINDA AÇIKLAMALI”

Feyzi, ”Sayın cumhurbaşkanımız bu ülkeyi 3-4 kişinin vicdanına teslim etmez. Onların vicdanına teslim edilirse, bu fındığı bedava almak isterler. O yüzden sayın cumhurbaşkanımız halkın sıkıntılarını, sorunlarını en ince detayına kadar bilir. Fındık üreticisini de hak ettiği şekilde sahip çıkar.Toprak Mahsulleri Ofisinin bu yıl hasat döneminden önce Temmuz ayının ortalarında sonuna doğru en geç Temmuz ayının 15’i ile 30’u arasında fındık fiyatını en az 25 lira açıklayaraktan TMO’nun 2 yıldan beri güzel gidişatı ile taçlandırılması bölge halkı ve sivil örgüt teşkilatları olaraktan aynı zamanda bir üretici  olarak ta bekliyorum. Sayın cumhurbaşkanıyla bu konuda inancım ve güvencem tamdır. Bölge milletvekillerimizden de, ısrarla 25 liranın altında Sayın Cumhurbaşkanımıza ucuz fiyat telaffuz eden, etmek isteyen, aklından geçiren bölgemize ciddi derecede ekonomik suikast yapmış olur. Bölgeye ekonomik derecede sabotaj yapar, bölgeye ekonomik olarak ciddi zarar vermiş olurlar. Çünkü kimi ihracatçı kuruluşları bazı milletvekillerimize belli konularda, ihracat az olur, mal satamayız, zarar ederiz gibi şahsi menfaatleri doğrultusunda yönlendirmek isteyebilirler” şeklinde konuştu.

 

“FINDIĞIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ”

Hiç bir bölge milletvekillerimizin bu ihracatçıların kumpaslarına, oyunlarına ve yalanlarına inanmamasına gerek olduğunu ısrarla, önemle arz ettiğini söyleyen Feyzi, “Bu konuda bütün sivil toplum örgütleri, bölge milletvekillerimiz, siyasilerimiz el birliğiyle, TMO’nun sattığı en ucuz fiyat 24 TL’dir. 20 bin ton ürüne 400 bin ton talep gelmiştir. TMO 2019 yılında güzel görev yapmıştır. Üreticileri sevindirmek, bu olayı taçlandırmamız lazım.  Üretici bahçeye girmeden en az 25 TL açıklayarak üreticinin gönlüne girmek lazım. Fındık 2014 yılında 9 dolara satıldı. O zaman 20 TL etti. Bugün 60 TL ediyor. Biz 60 TL olsun demiyoruz ama bizim ürünümüz 30 TL hatta 40 TL olsa pahalı olmaz. Fındığın asla muadili yoktur ve olmayacaktır. Biz kendi ürünümüzün kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Fındık çok kıymetli bir mahsul. Biz bunu biliyoruz. “ dedi.

(HABER/MERT CAN ERSOY)

 

Anahtar Kelimeler : “SABOTAJ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız