HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Haziran 2020 Pazartesi Saat: 10:01

EMEP: “Kıdem Tazminatı İşçinin Geleceğidir, Dokunamazsınız!”

           İktidarın kıdem tazminatını fona devretmek istediğini vurgulayan Emek Partisi İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Kıdem tazminatı işçilerin garantisidir, birikimidir. İktidar sermayeye hizmet için işçinin kazanımına saldı
EMEP: “Kıdem Tazminatı İşçinin Geleceğidir, Dokunamazsınız!”

 

         İktidarın kıdem tazminatını fona devretmek istediğini vurgulayan Emek Partisi İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Kıdem tazminatı işçilerin garantisidir, birikimidir. İktidar sermayeye hizmet için işçinin kazanımına saldırıyor.” dedi.

         Kıdem tazminatına göz dikilerek patronlara yeni kaynak yaratmaya çalışıldığını belirten Poyraz, “Kıdem tazminatı işçilerin alın teridir, birikimidir. Dokunulamaz. Yeni adı Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) olan girişimle işten atılmanın yolu açılmaktadır. Patronların sorumluluğunu ortadan kaldırmaktır. Kıdem tazminatı, işsiz kalındığında bir ilaçtır. Çocuklarının hakkıdır. Bu hak yok edilirse işçi ses çıkaramaz hale gelir. Hükümetin amacı da budur.” diyerek tepki gösterdi.

         Kırmız çizgi

         İşçilerin kıdem tazminatlarının kırmızı çizgileri olduğunu belirttiklerini söyleyen Poyraz, “İşçilerin son sığınağı kıdem tazminatıdır. Bunu da kaybederlerse başka sığınakları kalmıyor. Yani kıdem tazminatları ölüm kalım sorunudur. Sendikaların haykırması yetmiyor. Dayanışmayla işçilerin kazanımlarının elinden alınmasına seyirci kalmayacağız.” dedi.

         “Dokunma” diyenler birleşmeli

         İktidarın baskıcı tutumunun devam ettiğini söyleyen Poyraz, “Bugün iktidar baskısını tüm kesimlere uyguluyor. Gazeteciler, aydınlar tutuklu. Seçilmişler görevden alınıyor. TMMOB, TTB, TBB gibi odalar işlevsizleştiriliyor. Her kesimde hoşnutsuzluk artıyor. Kornavirüs nedeniyle kriz işçi ve emekçilere yıkılıyor. Yaşam alanları, doğa talan ediliyor. O zaman tek seçenek kalıyor, baskı altında olanlar, mağdur edilenler birleşerek demokratik hakların kullanacaklar. Başka seçenek yok. Birleşerek mücadelemizi büyüteceğiz.” dedi.

         Sesimiz yükselecek

         “İşçi ve emekçilerin partisi olarak kıdem tazminatının yok edilmesine karşı tüm olanaklarımızı kullanarak mücadele edeceğiz” diyen Poyraz, “Her gün yeni saldırılarla karşılaşıyoruz. Ekonomik olarak yoksullaşıyoruz. İşsizlik arttı, alım gücü düştü. Grevler çeşitli bahanelerle yasaklanıyor. Eleştirenler “bölücülükle” , “hainlikle” suçlanıyor. İşçilerin kırmızı çizgisini zorluyorlar. Kıdem tazminatının ok edilmesi işçilerin hem ekonomik kazanımını yok etmekte hem de sendikaları işlevsizleştirmektedir. Buna izin verilmeyecek, mücadele edilecek. Başka yol da yok.” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız