HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Temmuz 2020 Cuma Saat: 09:33

“ORDU’DA FINDIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURALIM”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça; “Siyaseti bir kenara bırakın. Ordu'da, Fındık Organize Sanayi Bölgesi kurularak fındık ve fındık mamulleri sanayi, teşvik kapsamına alınmalıdır” dedi.
“ORDU’DA FINDIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURALIM”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça; “Siyaseti bir kenara bırakın. Ordu'da, Fındık Organize Sanayi Bölgesi kurularak fındık ve fındık mamulleri sanayi, teşvik kapsamına alınmalıdır” dedi.

 

Akça; Ordu Türkiye’nin önemli bir tarım ürünü olan fındıkla sembolleşmiş bir şehirdir. Bölgemiz gıda sanayisi sektöründe kabuklu fındık, iç fındık, işlenmiş fındık imalatı yapan firmalar mevcuttur. Bizler de fındık’ı yaşatmak adına her türlü çaba içerisindeyiz.Ordu'da, Fındık Organize Sanayi Bölgesi kurularak fındık ve fındık mamulleri sanayi, teşvik kapsamına alınmalıdır” şeklinde konuştu.

 

“SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIN…”

 

Karadeniz’in en önemli geçim kaynağı niteliğindeki fındık ürünü konusunda özellikle siyasetin bir kenara bırakılarak her kesimin birleşerek aynı hedef doğrultusunda çaba göstermesi, top yekun hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Akça; “Altınordu Ordu Ziraat Odası olarak hep beraber, hiçbir siyasi oluşumu ayırmadan, elini taşın altına koyması gereken herkese, başta bölge milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, siyasilere, Odalara, borsalara, her kuruma, her sivil toplum kuruluşuna haykırıyoruz. Biz fındığımıza sahip çıkacağız, sizden her türlü desteği bekliyoruz” diye konuştu.   

 

 

 

 

 

“ÜRETİCİ ADINA ÇÖZÜMÜ BİZ ÜRETECEĞİZ.”        

 

Dünya üzerinde en büyük üreticinin Türkiye olduğunu vurgulayan Akça;  “O halde sorun bölgemizin sorunudur. Serbest piyasa ekonomisi çarkları arasında öğütülen fındık piyasasında en büyük zararı gören üreticidir. Özellikle son fiyat düşüşleriyle, üreticimiz, esnafımız, sektör temsilcileri büyük moral çöküntüsü içine girmiş, her sene yaşanan oyunların bu senede oynanmasından endişe etmektedirler. Üretici adına çözümü biz üreteceğiz. Ülkemizin hiçbir girdi olmadan 2, 2,5 milyar dolar döviz geliri sağlayan altın değerinde tek tarım ürünü olan fındık üreticisine sahip çıkalım. Yalnız olmadıklarını kaderlerine terk edilmediklerini görsünler. Dünya piyasalarında Türk fındığının lider konumda olabilmesi için, fayda sağlayacak projelere ihtiyaç olduğu aşikârdır. Bugüne kadar yürünen yol tıkanmış, üretici açısından sağlıklı, emeğin karşılı olan bir yol değildir. Farklı çözümler tartışılmalıdır. Bunun için önerimiz, Ordu'da, Fındık Organize Sanayi Bölgesi kurularak fındık ve fındık mamulleri sanayi, teşvik kapsamına alınmalıdır. Dünyanın en kaliteli fındığı olarak tescil alan Ordu ve Giresun kalite fındığın dünyada tanınması sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı. (HABER/Ufuk ERSOY)

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız