HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ağustos 2020 Cumartesi Saat: 11:14

“ÇAMLIK ÜNYE’NİN VAZGEÇİLMEZİDİR”

Ordu Ünye ilçesinin gezi ve piknik alanı olan Çamlık’ta yapılmak istenen proje Ünyelileri tedirgin ediyor. “Çamlık korunmalı” çağrılarını yinelediler. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bugünkü gündem maddesinde Ünye Çamlık im
“ÇAMLIK ÜNYE’NİN VAZGEÇİLMEZİDİR”

Ordu Ünye ilçesinin gezi ve piknik alanı olan Çamlık’ta yapılmak istenen proje Ünyelileri tedirgin ediyor. “Çamlık korunmalı” çağrılarını yinelediler.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bugünkü gündem maddesinde Ünye Çamlık imar değişikliğinin olduğunu öğrenen Ünyeliler belediyenin önüne gelerek Çamlık’ın korunmasını, kumsalı daraltan ulaşım anlamında yararı olmayan bisiklet yolunun iptal edilmesini istediler.

Ünye Doğa ve Yaşam Platformu üyelerinin basın açıklamasına Ordu Çevre Derneği ve partisi, sendika temsilcileri de katılarak destek verdi.

Platform adına açıklama yapan Kübra Aktürk, “Öncelikle Ordu Büyükşehir Belediyesinin anlamsız projelerine karşı şehri savunmak zorunda kalmak bizim için üzüntü vericidir. Bir belediyenin, bir belediye başkanının, doğasını ve tarihi dokusu ile şehri koruması gerekirken; kumsala, sahile, ağaçlara ve buralarda yaşayan canlı türlerinin habitatına saldırması kabul edilemez. Bugün burada amaçladığımızı en başta söyleyelim: Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, müteahhitlere kazandıran yağma ve talan politikalarını kabul etmemeli, doğa ve toplumdan yana tavır almalıdır.” dedi.

Meclis üyelerine sesleniyoruz

Açıklamasında Meclis üyelerine de seslenen Kübra Aktürk, “Bugünkü açıklamamızda biz sadece iki konuyu dile getireceğiz ama biliyoruz ki Ordu’muzun birçok yerinde müteahhitler kazansın diye dereler kurutulmakta ormanlar yok edilmektedir. Bizim gündeme getireceğimiz iki konudan ilki Ünye Bisiklet Yolu diğeri de Çamlık’tır” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

“Normal şartlar altında bir bisiklet yolunun doğaya karşı olması, kumsalı yok etmesi hafriyat oluşturması, sel felaketine yol açacak olması düşünülemez. Ancak Ünye’ye yapılan bisiklet yolu bunlara ve daha fazlasına nedeni olmaktadır, olacaktır.

Çünkü ;

Mevcut bisiklet yolu projesi şehir içi ulaşılma entegre değildir. Şehir içi trafiği azaltmayacaktır. Hava kirliliğini azaltmayacaktır. Enerji sarfiyatını azaltmayacaktır. Gürültü kirliliğini azaltmayacaktır. Trafik kazalarını azaltmayacaktır. Şehri telaşsız, sakin, güvenilir bir şehir yapmayacaktır ve de maliyeti çok yüksektir. Her metrekaresine, sadece yapılırken, iyisinden iki bisiklet parası gömülmektedir. Her beton yapı gibi yıkılırken de bunun maliyeti olacaktır. Tekrar hafriyata dönüşecektir. Şehir içine yayalaştırmayı arttırarak, trafik akış kızını saatte 30 Km’ye düşürerek masrafsız bir şekilde bisiklet yolu yapmam mümkündür.

Böyle bir uygulamayla halktan alınan para birkaç müteahhite aktarılmayacak, doğa ve toplum yararına belediyenin kasasında kalacaktır. Kumsalı doldurmak ve sahili betonlaştırmak için ordu büyükşehir belediyesinin 7 milyon 260 bin lira harcaması kabul edilemez.”

Ünye Çamlık sorununa da değinen Aktürk, “Ünye Çamlık, Karadeniz Sahil Yolu’nun yeşil ile mavinin arasına girdiği çirkin yapılaşmada korunabilmiş ender doğal güzelliklerden biridir. Ünye Çamlık, şehrin doğu ve batı yerleşimlerinin tam ortasında, yürüme mesafesinde, falezleri, koyları, toprağı, ağaçları ve atmosferiyle şehrin oksijen kaynağıdır.  Samsun’dan,  Sivas’tan, Tokat’tan,  Giresun’dan insanların ailece gelip dinlendiği, stres attığı bir yerdir. Ünye ile bütünleşmiş bir güzelliktir.

Ünye Çamlık, Sayın Enver Yılmaz’ın Belediye Başkanı olduğu dönemde orada bir gece vakti kesilen 20’den fazla ağaçla gündeme gelmişti. Ünyeli ve Ünyeli olmayan çok sayıda duyarlı insan yapılan müdahaleye tepki göstermişti. Bunun üzerine Çamlık’ta herhangi bir proje faaliyete geçirilmemiş ancak kesilen ağaçların yerine yeni fidanlarda dikilmemiştir.

Biz anlıyoruz ki bu süreçte halkın tepkisinin yatışması beklenmiş, kesilen ağaçlar unutturulmaya çalışılmıştır.  Şimdi çamlık yeni proje ya da projelerle gündemdedir.

Bizim talebimiz kesilen ağaçların yerine yeni fidanların dikilmesi ve çamlıktaki ağaçların bakımdır. Biz bunun dışında oraya bir metre kare dahi beton dökülmesine razı değiliz.

Mevcut projelerin detaylarını konuşmak aldatmacadır. Ünye sahilinin ve Ünye Çamlık’ın yeni bir restorana,  kafeye ve işletmeye ihtiyacı yoktur. İhtiyacımız olan Ordu’nun faunasına, florasına, ekosistemine sahip çıkmaktır. İhtiyacımız olan doğayı korumaktır.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız