HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ağustos 2020 Pazartesi Saat: 09:59

BÜYÜKŞEHİR’DE YOĞUN SEFERBERLİK

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde aşırı yağıştan kaynaklı su baskınları yaşayan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Meydana gelen zararı telafi etmek ve vatandaşların mağdur olmamasını sağlamak amacıyla Büy
BÜYÜKŞEHİR’DE YOĞUN SEFERBERLİK

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde aşırı yağıştan kaynaklı su baskınları yaşayan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Meydana gelen zararı telafi etmek ve vatandaşların mağdur olmamasını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun mesai harcıyor. Meydana gelen su baskınlarına müdahale eden ekipler kapanan ızgara ve mazgalları açıp, yağmur suyunun getirdiği birikintileri temizliyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp su baskınlarından dolayı olumsuzlukların yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunarak ekiplerin çalışmalarını bizzat yerinde takip ediyor.

“YOĞUN BİR SEFERBERLİK SÜRDÜRÜYORUZ”

Ordu’nun coğrafi konum gereği zaman zaman aşırı yağışlar ve su baskınlarını gören illerden biri olduğunu söyleyen Genel Sekreter Alp, “İlimizde başlayan aşırı sağanak yağış zaman zaman belli noktalarda su baskınlarına sebebiyet verdi. Alt yapısı yapılan, ızgarası temizlenen bölgelerde bu sorunlar yaşanmadı. Bu bölgede yağmur suyu hattının kırık olmasından kaynaklı bir su baskını yaşandı.

Büyükşehir ve OSKİ ekiplerimiz kuvvetli yağış sonrası sahadaki göllenen suyu boşaltmak amacıyla çalışmalar yapıyor. Buradaki hat yenilendikten sonra bir daha bu bölge böyle bir sorunla karşılaşmayacak. Coğrafi konumumuz gereği zaman zaman aşırı yağışlar ve su baskınları gören illerden biriyiz.

Bunun için her zaman bu baskınlara hazırlıklı olmamız gerekiyor.  Sadece tedbirlerimizi buralarda değil, dere yataklarında da almaya çalışıyoruz. Büyükşehir ve OSKİ ekiplerimiz kuvvetli yağış sonrası sahada yoğun bir seferberlik sürdürüyor” dedi.

OBB, ÇAYBAŞI İÇİN SEFERBER

Öte yandan Ordu’da başlayan kuvvetli sağanak yağış, Çaybaşı ilçesinde de etkili oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Çaybaşı’nda zarar gören yerleri incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gitti.

Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Temiz ve OSKİ Genel Müdürü Murat Us ile birlikte taşkın bölgelerini gezen Alp, olası olumsuzluklara karşı ilçe ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin anında müdahale etmesi için seferber edildiğini söyledi.

“EN AZ ZARARLA ATLATMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Geçmiş olsun dileklerini ileten Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Sabah saatlerinde başlayan yağış Çaybaşı ilçemizde ciddi anlamda sıkıntılara yol açtı. Yenicuma Deresi bu yağışla birlikte oldukça kabardı ve çevre araziye sular bastı. Taşkın anlamında burası oldukça sıkıntı yaşıyor. Akkuş’tan başlayıp Aşıklı, Akbaba, Cevizyatak, Yenicuma, Çınar Mahallerinden geçen Yenicuma Deresi belli bir noktaya sönümlendi.

Dileriz ki bu yağış daha fazla devam etmez. Devam ederse daha büyük taşkınlara sebebiyet verebilir. Bundan dolayı taşkın olaylarında mümkün mertebe kapalı baks geçişlerinde ve şehre yakın yerlerde bulunan bölümlerde dikkatli olmak gerekmektedir. Sahil ilçelerimizde özellikle Altınordu, Fatsa ve Ünye’de yağmur suyu ekipleri kurduk.

Bütün ızgaraları iki ay önceden bu yana temizlemekteyiz. Eğer bugün bu yağışlarla ilçe merkezlerimizde aşırı bir su basması söz konusu olmamışsa yapılan çalışmaların büyük etkisi olmuştur. Sistemli olarak biz işimizi devam ettireceğiz ve alt yapıdaki sıkıntıları büyük oranda aşacağız. Böylece taşkın olaylarını en az zararla atlatma gayreti içerisinde olacağız. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

“TEYAKKUZDAYIZ”

Olası olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğin söyleyen Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, “İlçemizi büyük oranda etkileyen bir yağış gerçekleşti. Meteoroloji uyarılarına göre 50-75 metreküp arasında yağacağı biliniyordu. Çandır, Çağlayan, Acıali, Yenicuma, Namazlı ve Kargalı gibi dere havzalarına yakın olan mahallerimizde yağışların etkisi daha fazla görüldü.

Biz teyakkuzdayız. Ani müdahalelere karşı ilçe ve Büyükşehir Belediyesi kadromuzla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in riyasetiyle hazır durumdayız. Tüm hemşehrilerimi de tedbirli olmaya davet ediyorum. Mahsulümüz de ciddi anlamda zayiat oldu. Yollarımız ve menfezlerimiz de ciddi anlamda etkilendi. İlimize ve ilçemize geçmiş olsun. Allah beterinden korusun” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : BÜYÜKŞEHİR’DE, YOĞUN, SEFERBERLİK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız