HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Eylül 2020 Pazar Saat: 13:27

DENİZİN BEREKETİ TEZGAHLARA YANSIDI!

1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasının ardından denize açılan balıkçılar ilk gece yeterince balık tutamadığı için mutsuz dönmüş, hayal kırıklığı yaşamışlardı.
DENİZİN BEREKETİ TEZGAHLARA YANSIDI!

1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasının ardından denize açılan balıkçılar ilk gece yeterince balık tutamadığı için mutsuz dönmüş, hayal kırıklığı yaşamışlardı.

Balıkçılar ikinci ve üçüncü gece çıktıklarında ise, denizin bereketi ağlarına vurduğunu görünce mutsuzlukları mutluluğa, hayal kırıklıkları umuda dönüştü.

Ağlara vuran bereket balıkçı tezgahlarında da kendisini gösterdi. Tezgahlarda bollaşan balık miktarı ise fiyatların düşmesine yol açtı.

Bu yıl 1 Eylül’de başlayan avlanma izniyle birlikte denize açılan balıkçılar daha öncesinde denizde gördükleri işaretlere göre bol balık beklerken umduklarını bulamayınca hayal kırıklığı yaşamışlardı. Fakat çok geçmeden ikinci ve üçüncü gecelerde balıkçı ağlarına takılan balık, balıkçıların yüzünü güldürdü.

-“Palamut biraz daha fazla gibi gözüküyor”-

Ünyeli balıkçı Ufuk Taslı; “Denizlerde av yasağının kalktığı 01 Eylül akşamı itibariyle motorlar denize çıkmış fakat randımanlı bir balık tutulamamıştı. Ama bugün ise özellikle palamut biraz daha fazla gibi gözüküyor. Artık Mezgit, İstavrit, Barbun, Çinakop bunların hepsi tezgâhlarda var. Fiyatları da makul düzeyde.

-“Tezgâhlardaki hareketlilik daha çok palamuta yönelik oluyor”-

Şuan tezgâhlardaki hareketliliğin palamuta yönelik olduğunu söyleyen Taslı, sözlerine şöyle devam etti; “Bol balık olunca ister istemez fiyatlarına hemen yansıyor. Şuanda tezgâhlardaki hareketlilik daha çok palamuta yönelik oluyor. Vatandaşlar bugünlerde palamutu tercih ediyor. Tezgâhlardaki bu hareketlilik 15 gün kadar daha devam eder, sonrasında ise yavaşlamaya başlar. Ardından palamut, yerini hamsiye bırakır.”

Taslı, balık fiyatlarına ilişkin şunları söyledi; “Palamut 7.50-10 lira arasında değişiyor, mezgit 10-30 lira arasında değişiyor, istavrit 25 lira, Barbun 25 lira çinakop 30 lira ve hamsi 30 lira”  

  ÜNYE KENT HABER

 

Anahtar Kelimeler : DENİZİN, BEREKETİ, TEZGAHLARA, YANSIDI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız