HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Eylül 2020 Pazartesi Saat: 10:00

SAHRA’DAN, DEMİR’E PLAKET

SaklıKalmış Tarihimiz Hacıemiroğulları Beyliği Projesi Kitapçık Tanıtımı ve Gecesini Gündüzüne Katarak Hacıemiroğulları Beyliğini Gün Yüzüne Çıkaran Prof. Dr. Necati Demir’e plaket ve
SAHRA’DAN, DEMİR’E PLAKET

SaklıKalmış Tarihimiz Hacıemiroğulları Beyliği Projesi Kitapçık Tanıtımı ve Gecesini Gündüzüne Katarak Hacıemiroğulları Beyliğini Gün Yüzüne Çıkaran Prof. Dr. Necati Demir’e plaket verildi.

Sahrada Açan Güller Derneği, SaklıKalmış Tarihimiz Hacıemiroğulları Beyliği Projesi kapsamında, Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlediği etkinlikte Dernek Başkanı Nurten Kelebekli tarafından Prof. Dr. Necati Demir’e plaket takdim edildi.

Sahrada Açan Güller Derneği Başkanı Nurten Kelebekli ve dernek üyeleri tarafından Ordu Kültür ve Sanat Merkezi (OKSM) bahçesinde düzenlenen tanıtım programında Hacıemiroğulları Beyliği üzerine yaptığı çalışmalarla saklı tarihin gün yüzüne çıkmasında büyük katkıları olan Prof. Dr. Necati Demir’de katıldı.

“ELİMDE İĞNEYLE KUYU KAZARAK BİLGİ TOPLADIM”

Prof. Dr. Necati Demir, Hacıemiroğulları Beyliği üzerine yaptığı çalışmalarla ilgili davetlilere açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Demir, “Hacıemiroğulları Beyliği çok eski zamanlara dayanıyor. Ben 1990’lı yıllarda Ordu ağzı ile ilgili bir çalışma yapıyordu. Bu ağzı hangi oğuz boyu konuşuyor diye tarih araştırması yapıyorduk. 

Bu belgenin fethi ile ilgili çalışma yapılması ve tez hazırlanması yönünde bilgi istedik. Bu da bize kaldı. 10 yıl üzerinde çalışarak 2007 yılında kitap haline getirdim. Bir 10 yıl daha bu kitabın üzerinde çalışarak 20 yıl sonra Türk Tarih Kurumu tarafından Hacıemiroğulları Beyliği diye bir çalışma ortaya çıkardık.

Anadolu Beylikleri ile ilgili en kapsamlı çalışma bu olmuştu. Gerçekten sorun elde belge yok. Elimde iğne ile kuyu kazarak bu eseri hazırladık. Bundan sonra da çalışmalara devam edeceğiz. Hacıemiroğulları Beyliği üzerine tekrar çalışma yapacağım. Belki o zaman hangi ailenin nereden geldiğine dair daha kapsamlı bilgi vereceğim” dedi.

“SOSYAL VE ŞAHSİ KİMLİKLERİMİZİ BULMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Sahrada Açan Güller Ordu Derneği Başkanı Nurten Kelebekli ise açıklamasında, “Sizler sayesinde bizlerde var olan kaynaklar üzerinden farkındalık oluşturmaya, sosyal ve şahsi kimliklerimizi bulmaya gayret gösteriyoruz. Bu gayretlerimizi yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz.

Kitapçık İçişleri bakanlığına sunulmuş projemizin bu güne kadar yapmış olduğu faaliyetlerle birlikte, Hacıemiroğulları beyliği hakkında bilgi vermektedir. Projemizde paydaşlarımız İl Kültür ve Turizm[ha1]  Müdürlüğü ve Altınordu Belediyesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek çalışmalarından ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Necati Demir’e plaket takdim etti. (HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR)


 [ha1]

Anahtar Kelimeler : SAHRA’DAN, DEMİR’E, PLAKET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız