HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Eylül 2020 Cumartesi Saat: 10:19

TOMAKİN: HUZUR, BOZULMADAN DEVAM EDECEK

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu gündeminde ki konuları gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda değerlend
TOMAKİN: HUZUR, BOZULMADAN DEVAM EDECEK

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu gündeminde ki konuları gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda değerlendirdi.

Açıklanan fındık fiyatının makul olduğunu ve huzurun bozulmadan devam edeceğini dile getiren Başkan Tomakin, TMO’nun fındık alım kriterleri, Fiskobirlik ve yerel yönetimler ile devlet yatırımları konusunda gelinen son aşamaları anlatarak partisinin il, ilçe kongre takvim sürecinin de Kasım ayına kadar tamamlanacağını söyledi.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Tomakin, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Gündemde ki konulara geçmeden önce Giresun Dereli ilçesinde ki sel afetinden sonra yürütülen çalışmalar hakkında kısaca bir bilgi almak istiyorum sizden. Sizde bölgede keşifteydiniz. Giresun da yaşanan sel felaketi hakkında neler söyleyeceksiniz

Halit TOMAKİN: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Evet, bölgemizde bir sel felaketi yaşandı maalesef. Cumhurbaşkanımız da bölgeyi gezdi. Onun öncesinde biz kendi ilimizde teşkilatlar boyutunda da Giresun da sürekli bir irtibat halinde olduk.

Başta Büyükşehir Belediyemiz ve Altınordu Belediyemiz olmak üzere komşu ilimize yapılacak olan bütün yardımları birlikte yaptık. Bir hafta içinde ilçelerimizi yaşanılabilir hale getirdik. Yaralarımız hızla sarmaya devam ediyoruz, edeceğizde.

Şafak DELİÇAKAR: Findik sezonunun sonlarındayız. Hem açıklanan fiyat hakkında ne diyeceksiniz? Hem de TMO’da ki randıman kesen personelin yetersiz olduğu söyleniyor. Siz bu konuda bir araştırma yaptınız mı?

Halit TOMAKİN: TMO müdürümüzle ben aralıklı şekilde görüşüyorum partiye gelen herhangi bir şikayet yok şu anda bölgede TMO’nun olması hükümetimizin fındık üreticisinin arkasında olduğunun bir göstergesidir şu anda bir sıkıntı yok ama olursa da gereken müdahaleyi yaparız önemli olan üreticimizin mutluluğudur.

Ben 22 aydır il başkanıyım. Geldiğim günden beri de Ordu da ve bölgemizde başta fındık olmak üzere bir bereket bir huzur var zaten. Bu bölgede yüzlerimizin gülmesi için fındığa sahip çıkmalıyız. Hükümetimiz zaten hep üreticinin yanında. Fındığın fiyatından da belli oldu. İnşallah bu huzur bozulmadan devam edecek.

Şafak DELİÇAKAR: Fiskobirlik yine bu sene afaki açıklamalarla bende piyasadayım ve fındığın tamamına talibim diyerek araya girdi. Fiskobirlik’e tavsiyeleriniz nelerdir?

Halit TOMAKİN: Benim Fiskobirlike tavsiyem şudur toplumumuzun hafızasında Fiskobirlikin ciddi bir olumsuz durumu var bu algının yıkılması lazım bununda nasıl yapacaklar bunu da yöneticilerin düşünmesi lazım üretici adına çalışan bir yapıya dönüşmesini arzu ederim

Şafak DELİÇAKAR: 179 doktor atandı Ordu ya, bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Halit TOMAKİN: Hekim kardeşlerimize öncelikle görevlerinde başarılar diliyorum sağlık bakanlığı Ordu için başta doktor olmak üzere bütün desteğini bize sağlıyor okullarımızda bütün önlemler pandemi ye göre alındı ama hastalığın artışına göre o gün geldiğinde tekrar durum gözden geçirilecektir

Şafak DELİÇAKAR: İlçelerde çevrecilerimiz özellikle HES ve Altın Madeni konusunda peyder pey eylemler gerçekleştirdi. Hükümetimizin Ordu ile alakalı çevreyle ilgili yaptığı son çalışmalar nelerdir?

Halit TOMAKİN: Çevreyi kirletmeyelim doğayı tahrip etmeyelim ama madenleri kullanmayalım mı heslerden gelen elektriği kullanmayalım mı ülkenin potansiyeli insana hizmet için yapılmasın mı uyum yasaları çerçevesinde bütün bunlar yapılmalı yasalarla doğa en az tahrip olacak şekilde gerçekleştirilmeli

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Tomakin, Karadeniz Akdeniz yolunda son durum nedir?

Halit TOMAKİN: Yolun yüzde doksanında bitmiş durumda olduğunu ben bizzat gördüm o yol en çok bizi sevindirecek bizi kalkındaracak coğrafyadan kaynaklı biz zorluk oldu malum tünellerle yolları açtık. Yol bittiğinde inşallah vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağlanacak.

Şafak DELİÇAKAR: Liman beklentimiz heyecanla sürüyor. Burada son durum nedir?

Halit TOMAKİN: Limanlar Büyükşehire devredildi proje çalışmaları devam ediyor tabi ekonomi ile de alakalı bu durum Büyükşehir ilerleyen dönemde daha fazla geminin yanaşabileceği bir simülasyon izlemişti. Liman bittiği zaman inşallah Ünye için önemli bir gelir kaynağı olacaktır

Şafak DELİÇAKAR: Organize Sanayi Bölge (OSB) çalışmalarında ne durumdayız?

Halit TOMAKİN: Ünye bu anlamda çok yol kat etti. Ünyenin hiç OSB si yoktu. Fatsa biraz rahatladı. 1000 dönümlük bir alınma daha yapılması ile ilgili bir süreç var. Altınordu Karaağaçta yapılan OSB ödemeleri var. Yapılacak olan bazı şeyler de pandemi nedeni ile askıya alındı.  

Şafak DELİÇAKAR: Balıkçıların talepleri var. Özellikle sosyal güvence kapsamında ciddi bir beklenti var. Balıkçı esnafımıza çağrınız nedir?

Halit TOMAKİN: Sosyal güvenlikle ilgili bir sıkıntı varsa zaten bu konuda yasalar mevcuttur. Herkes hukuk ile hakkını aramalı. Hükümetimiz başta mazot desteği olmak üzere balıkçılarımıza destek olarak devletimiz çağ atlatmıştır. Biz her zaman balıkçılarımızın ve balıkçı esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Çok zor ve ağır şartlarda çalıştıklarını biliyoruz. Bu talepleri de mutlaka dikkate alınacaktır.

Şafak DELİÇAKAR: Partiniz İl ve İlçe Kongreleri için start verdi. Çalışmalar nasıl gidiyor?

 

Halit TOMAKİN: Evet Pandemiden dolayı beklemeye aldığımız bu süreci Eylül ayı itibarıyla başlatarak Kasım ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar her hangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Aksine birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek hizmetlerimize devam edeceğiz.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Tomakin, verdiğiniz bilgi ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

 

Halit TOMAKİN: Bende şahsım ve partim adına bu fırsatı sağladığınız için size ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

Anahtar Kelimeler : TOMAKİN:, HUZUR, BOZULMADAN, DEVAM, EDECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız