HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Ekim 2020 Salı Saat: 09:41

DELİCE DOĞAN YENİDEN DOĞADA

            İnsan sayısının artması ve buna bağlı olarak insan  yaşama alanlarının  genişlemesi nedeniyle,  kentlerin doğal alanlara doğru genişlemesi , yaşam alanları daralan yaban hayvanları ile insanların karşılaşma v
DELİCE DOĞAN YENİDEN DOĞADA

            İnsan sayısının artması ve buna bağlı olarak insan  yaşama alanlarının  genişlemesi nedeniyle,  kentlerin doğal alanlara doğru genişlemesi , yaşam alanları daralan yaban hayvanları ile insanların karşılaşma ve çatışma ihtimalini   giderek arttırmakta. Bunun güzel bir örneği de  Ordu Ünyeden

            Ordu’nun Ünye İlçesi Gölevi  Mahallesinde,  Halil Şentepe adlı duyarlı vatandaş sabah uyandığında evinin balkonundan gelen sesler üzerine  balkonuna çıktığında türünün ne olduğunu bilmediği , uçamayan yırtıcı  bir kuş  gördü. Yaralı Olduğunu düşünerek Durumu ALO 177 ‘yi arayarak  T.C Tarım ve Orman Bakanlığı  Doğa Koruma ve Milli Parklar Yetkililerine İhbar ett.

            Olay yerine gelen T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım  , Yırtıcı Kuşun türünün Delice doğan (Falco subbuteo ) olduğu tespit etti.  Herhangi bir yarasının olmadığı gözlemlenen  , aç  ve susuz  kaldığı için bitkin düştüğü tahmin edilen halk arasında Ağaç Doğan’ı olarak bilinen  Delice Doğan’a , duyarlı vatandaş Halil Şentepe ve DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım tarafından besin ve su takviyesi yapıldı. Bakım ve Rehabilitasyonu tamamlanan Delice Doğan  Halil Şentepe’nin Gölevi Mahallesindeki evinin balkonundan salınarak   habitatına uygun  kırsal alanda  tekrar doğayla buluşturuldu.

            Özgürlüğe yeniden  kanat çırpan delice doğan uçarken çıkardığı seslerle kendini besleyen ve su ihtiyacını karşılayan duyarlı insanlara adete teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler : DELİCE, DOĞAN, YENİDEN, DOĞADA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız