HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ekim 2020 Pazar Saat: 14:22

BAYKUŞU İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Ordu’nun Ünye ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bir otele baykuş girdi ve mahsur kaldı. Otel çalışanları 112 yi arayarak durumu ihbar etti. Baykuş ,Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından mahsur kaldığı
BAYKUŞU İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Ordu’nun Ünye ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bir otele baykuş girdi ve mahsur kaldı. Otel çalışanları 112 yi arayarak durumu ihbar etti. Baykuş ,Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından mahsur kaldığı yerden  kurtarıldı.

            Durumun T.C. Orman Bakanlığı Doğa Koruma  ve Milli  Parklar yetkililerine bildirilmesi üzerine  Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım tarafından baykuşun  veteriner hekim kontrolü yaptırıldı.  Baykuşun  gece gezen bir baykuş türü olan  Kulaklı orman baykuşu (Asio otus) olduğu tespit edildi.

            Veteriner Hekim Kontrolünde  Yorgun düştüğü kanatlarında herhangi bir sorun olmadığı, uçma yeteneğine sahip ve gayet sağlıklı olduğu anlaşılan Kulaklı Orman Baykuşuna  Ünye İtfaiye Grup amirliği Personelleri ve  Ünye Şefi Saygın Yıldırım tarafından besin ve su takviyesi yapıldı. Herhangi bir sağlık problemi olmadığı anlaşılan Kulaklı orman baykuşu Ünye Şefi  Yıldırım tarafından Ünye İlçesi  Burunucu Mahallesi Çamlık Mevkiinde  gece saatlerinde tekrar doğayla buluşturuldu.    

            Yetkililerden Baykuşgillerden olan kulaklı orman baykuşu, genelde ağaçlık bölgelerde yaşamlarını sürdükleri. Bunlar genelde gece avcısı olup fareler ve küçük kuşlarla beslenme yeteneğine sahip oldukları için İnsanlar ve özellikle çiftçilere tarım ürünlerinin korunması açısından fayda sağlayan bir baykuş türü oldukları bilgisine ulaşıldı.

 

Anahtar Kelimeler : BAYKUŞU, İTFAİYE, EKİPLERİ, KURTARDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız