HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Kasım 2020 Perşembe Saat: 09:42

EMEP: “KIDEM TAZMİNATINA DOKUNMA”

            Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve Meclis gündemine getirilecek olan “Kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına” yönelik yasa teklifin geri çekilmesini
EMEP: “KIDEM TAZMİNATINA DOKUNMA”

            Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve Meclis gündemine getirilecek olan “Kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına” yönelik yasa teklifin geri çekilmesini istedi.

            Kaya yaptığı açıklamada yasa taslağının içeriği hakkında bilgi vererek, “Geçtiğimiz hafta Meclis’teki Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ve önümüzdeki günlerde AKP Hükümeti tarafından Meclis’e getirilecek olan Torba Yasa teklifi yasalaşırsa; 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerle hiçbir koşul aranmaksızın, keyfi olarak belirli süreli iş sözleşmesi (bilinen haliyle sözleşmeli çalışma) yapılmasının önü açılacak.

İşverenler bu gruptaki işçilerle toplan iki yıl süreyle iki defa üst üste sözleşme yapabilecek. Bu işçiler iki yıl sonunda işten çıkarıldığında işe iade hakkı olmayacağı gibi kıdem ve ihbar tazminatı da talep edemeyecek. Sözleşmesi biten işçiler yine işsizler ordusuna dahil olacak; milyonlarca genç ve EYT’li mağdur edilecek, kıdem-ihbar tazminatı olmadan, iş güvencesinden yoksun çalışacak.” dedi.

            Haklar kısıtlanmamalı, artırılmalı

Kıdem tazminatı yasasının daraltılmasının değil, işçiler lehine değiştirilmesi gerektiğini belirten Kaya, “Kıdem tazminatı alabilmek için 1 yıl koşulu kaldırılsın, 1 yıldan az kıdemi olan işçiler de kıdem tazminatı alabilsin. İflas durumunda işçi alacakları ilk sırada yer alsın. Belli süre aynı işyerinde çalışan işçiye istifa halinde de kıdem tazminatı ödensin. Sigortasız işçi çalıştırmanın cezası artırılmalı, işverenin bu konudaki cesaretini kıracak yasal düzenlemeler yapılmalı. Sendikalı olma hakkını kullanan işçilerin işten atılması yasaklanmalı. Sendikasız çalıştırma yasaklanmalı.” diyerek yetersiz olan hakların artırılması gerektiğini vurguladı.

            Hükümet kimden yana olduğunu gösterdi

Kıdem tazminatının yok edilmek istenmesiyle AKP Hükümeti kimden yana olduğunu bir kez daha gösterdi diyen Kaya, “Koronavirüs salgınını fırsata çeviren hükümet ve patronlar, bu saldırıları planlarken işçiler arasında bölünme yaratmak için belirli bir yaş grubundaki çalışanları hedef alıyor. AKP Hükümeti çıkardığı tüm yasalarla “patronların partisi” olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

            “Beni etkilemiyor, ilgilendirmiyor” demeden haklarımıza dönük saldırılara karşı birleşelim. Bu teklifin yasalaşmasına izin vermeyelim. Haklarımıza dönük saldırıları püskürtecek olan işçilerin örgütlü gücüdür. Sendikasız, sigortasız çalıştırmaya karşı mücadelemizi yükseltelim.” çağrısı yaptı.

Anahtar Kelimeler : EMEP:, “KIDEM, TAZMİNATINA, DOKUNMA”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız