HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Kasım 2020 Cumartesi Saat: 11:03

“GENÇLER BORÇ KISKACINDA!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl ve İlçe gençlik kolları başkanlarından  KYK borç yapılandırmasına tepki geldi. Gençlerin borç kıskacında olduğuna dikkat çeken CHP Ordu İl gençlik kolları başkanı Mustafa Çabuk, yaptığı aç
“GENÇLER BORÇ KISKACINDA!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl ve İlçe gençlik kolları başkanlarından  KYK borç yapılandırmasına tepki geldi.

Gençlerin borç kıskacında olduğuna dikkat çeken CHP Ordu İl gençlik kolları başkanı Mustafa Çabuk, yaptığı açıklamada; “Hayat mücadelesine yeni başladığımız, üniversiteden mezun olup diplomalı işsizler kervanına katılır katılmaz mücadele ettiğimiz işsizlik çıkmazına bir de kredi Yurtlar kurumu ekleniyor.

Yaklaşık 3 milyon genç kardeşimin ödemediği borçlar icra dairelerinde yerini alıyor. AKP iktidarı ise işsizlikle mücadele eden, üstüne üstlük Pandemi’de çalışma şartlarının olumsuzluğuyla karşı karşıya kalan bizler dururken Somali’nin 32 milyon TL IMF borcunu ödüyor.

Bugüne kadar yaptığımız araştırmalarda gençlerimiz, KYK borçlarının silinmesini istiyor! TBMM’de plan ve bütçe Komisyonunda kabul edilen yasa teklifi olmayan maddi imkanlarımız ve işsizlikle alay edercesine yeniden yapılandırmayı öngörüyor. Somali’nin borcunu ödeyen değil ülkesinin geleceği gençlere sahip çıkılmalı, iktidar bir defalığına Kredi Yurtlar kurumu borcuna af getirmelidir” dedi.

CHP Altınordu Gençlik kolları başkanı Tuğçe Pala ise yaptığı değerlendirmede; “Eğitim hayatının İşinin ardından yeni bir düzene gelecek kaygısıyla iş arayan bizler hayat mücadelesinin henüz başında KYK sopasıyla karşı karşıyayız. Mühendisi olup iş bulamayan anne, babasının eline bakan zor durumdaki kardeşlerimizin sesiyiz.

3 milyon KYK borçlusu genç işsizin bugün 300 bini icralık AKP iktidarı suni çözümlerle değil, gençlerim gelecek planlarına dahil olmalıdır! Bizler %13.4 işsizlik oranıyla mücadele ederken, İktidar başka ülkelerin borçlarına ödemekle meşgul...

Gençlerin çalışma ve sosyal yaşamına dair yarın Umut olmak için borçlarını yapılandırmak yetmez! Gençlerin KYK borçları silinmelidir” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “GENÇLER, BORÇ, KISKACINDA!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız