HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Kasım 2020 Perşembe Saat: 10:23

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI YORGUN VE KIZGIN”

Dünyada ve ülkemizde etkisini sürdüren Kovid-19 ile ilgili mücadeleye de değinen Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galendar Zengin, sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanması gerektiğini belirterek, “Sağlık çalı
“SAĞLIK ÇALIŞANLARI YORGUN VE KIZGIN”

Dünyada ve ülkemizde etkisini sürdüren Kovid-19 ile ilgili mücadeleye de değinen Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galendar Zengin, sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanması gerektiğini belirterek, “Sağlık çalışanları yorgun ve kızgın” dedi.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde sağlık çalışanlarının artık çok yorgun ve  beklentilerinin karşılanmasını bekliyorlar diyen Zengin, “Maalesef bu konuda ihmaller çok. Bizim bu savaşta en güçlü tarafımız sağlık çalışanları ve bu süreçte bu arkadaşlarımızın moralini düzeltmezsek, mücadeleyi nasıl kazanacağız? Taleplerimiz ortada ama gelişme yok. Türk  Sağlık-Sen olarak taban ücretlerinin iyileştirilmesini istiyoruz. Covid-19’un meslek hastalığı sayılmasını ve covid nedeniyle vefat eden sağlık personelinin şehit sayılmasını talep ediyoruz. Ama ek ödemeler bile çalışanlara verilmiyor. Sağlık çalışanlarının taleplerini yerine getirmemiz lazım. Bu mücadeleyi hep beraber gayret göstererek kazanacağız” dedi. 

Sağlık çalışanlarının isteklerini sıralayan Zengin, şunları söyledi: “Bu virüs döneminde kadrolu çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Bütçeye de yük olmayan kadro meselesinin acilen çözülmesi gerekir. Sözleşmeli çalışanlara yönelik farklı uygulamalar adaleti bozmaktadır. Mesela, kadrolu çalışanın bir önceki yıl izni bir sonraki yıla devrolabiliyor, ama sözleşmelinin olmuyor. Bugün bu gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı bizim müracaatımız üzerine bu düzenlemeyi gerçekleştirdi. Tek istihdam politikası kadrolu çalışma olmalıdır. Süresiz sözleşmeliler açtığı dava neticesinde kadroya geçmeye hak kazandılar. Bu emsal teşkil edecektir. 

3600 ek gösterge düzenlemesi, vergi dilimlerinin düşürülmesi, bayram ikramiyesi, yönetici atamaları ve mülakat meselesi, üniversiteli çalışanlar gibi çalışma hayatının ilgilendiren hayati meselelerde memur paketinde önerilerimiz mevcuttur. Bu sorunları çözersek, birçok sıkıntı ortadan kalkmış olacaktır.”

 

 

Anahtar Kelimeler : “SAĞLIK, ÇALIŞANLARI, YORGUN, VE, KIZGIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız