HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Kasım 2020 Çarşamba Saat: 10:12

TEPE; “SAHİLİMİZİ YOK OLMAKTAN KURTARDIK!”

  Giresun Çevreyolu’nun başlangıcı için ilçenin Tepealtı sahillerine yapılması planlanan
TEPE; “SAHİLİMİZİ YOK OLMAKTAN KURTARDIK!”

 

Giresun Çevreyolu’nun başlangıcı için ilçenin Tepealtı sahillerine yapılması planlanan viyadüklerin eşsiz güzellikteki kumsalı yok edeceği gerekçesiyle, Gülyalı Belediyesi ve Ordu Çevre Derneği ile birlikte açılan davada Ordu 1. İdari Mahkemesince “yürütmeyi durdurma” kararı verdi. 

 

YOLA DEĞİL TAHRİBATA KARŞIYIZ 

 

Verilen “yürütmeyi durdurma” kararının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Çevreyi korumak insan yaşamını korumaktır. Gülyalı’nın bugününe olduğu gibi geleceğine de sahip çıkıyoruz. Doğanın tahrip edilmesine göz yumamayız. Verdiğimiz hukuki mücadele neticesinde mahkeme karşı çıktığımız noktaları haklı buldu” dedi.

 

Gelişim ve kalkınmada ulaşımın önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tepe, “Yola değil doğanın tahribatına karşıyız. Çünkü gerçekleştirilecek tahribatın dönüşü yok. Viyadük sahilimize saplanmış bir bıçak gibi duracaktı. Kumsal alana müdahale edilmeden projenin gözden geçirilmesini talep ediyoruz. ,

 

Kumsalları korumak zorundayız. Tepealtı plajları yalnızca Gülyalı’nın değil Ordu’nun da sıklıkla kullandığı bir cazibe merkezidir. Bu alanda özel işletmelerin yanında Büyükşehir Belediyemize ait bir de Halk Plajı bulunmaktadır” diye konuştu. 

 

ORDU ŞEHRİ BENZER MÜCADELELERLE SAHİLİNİ KORUMAYI BİLDİ 

 

Karadeniz Sahil Yolu’nun yapımı sürecinde Ordu kamuoyunun verdiği mücadeleyi hatırlatan Başkan Tepe, “Bugün şehrimizin sahillerine gıptayla bakılıyorsa bu 90’lı yıllarda verilen mücadelenin ürünüdür. Sahil yolu yapımı sırasında Karadeniz’deki şehirlerin sahille bağlantısı koparıldı. Ordu şehri buna izin vermedi. Bundan sonra da buna benzer dönüşü olmayan uygulamalarda aynı mücadeleyi sergilemek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız