HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mart 2014 Pazartesi Saat: 16:13

EKO TURİZM İÇİN KADINLAR EL ELE VERDİ

Ordu'nun Kayabaşı köyünde kadınlar el ele vererek Eko Turizm ile hizmet veriyor. Yeşilin binbir tonunu barındıran Kayabaşı köyünde ilk önce 3 kadının bir araya gelmesi ile başlayan Eko Turizm şimdi tüm köy kadınlarına yayılmış
EKO TURİZM İÇİN KADINLAR EL ELE VERDİ

Ordu'nun Kayabaşı köyünde kadınlar el ele vererek Eko Turizm ile hizmet veriyor. 
Yeşilin binbir tonunu barındıran Kayabaşı köyünde ilk önce 3 kadının bir araya gelmesi ile başlayan Eko Turizm şimdi tüm köy kadınlarına yayılmış.

Ordu'nun Kayabaşı köyünde kadınlar el ele vererek Eko Turizm ile hizmet veriyor. 
Yeşilin binbir tonunu barındıran Kayabaşı köyünde ilk önce 3 kadının bir araya gelmesi ile başlayan Eko Turizm şimdi tüm köy kadınlarına yayılmış. Eko Turizm kapsamında köye gelenler, süt sağma, yumurta toplama, yün yataklarda yatma, doğa yürüyüşü imkanının yanında odun ateşi ile Karadeniz’e özgü kuzine sobalar üzerinde pişen yemeklerden de yeme imkanı buluyor. En çok şehir yaşamından bunalanların dikkatini çeken Eko Turizm sayesinde çocukların köy yaşamını öğrenme imkanı sağlanıyor. 
EKO Turizm'in fikir sahibi emekli hemşire Pervin Özcan, “Boş durmayı hiç sevmedim. Tek başıma bir yola çıktım. Önce eşim ile paylaştım. Önce emekli öğretmen olan eşimle paylaştım. Köydeki insanlara anlattı. 'Hoca ucunda para var mı?' demişler. Kısacası dalga geçmişler. O andan itibaren bana bırak vazgeç demeye başladı. Ama ben biraz inatçı bir insanım. Vaz geçmedim. Tek başıma da olsa mücadele etmeye devam ettim. Önce köydeki kadınlar ile bir araya geldik. Kayabaşı köyünün kadınları çok temizdir. Pişirdikleri yenir, yıkadıkları giyilir. Ben ona güvenerek bu yola çıktım. Profesyonel olalım anlamında 3 ay boyunca halk eğitimden pansiyonculuk kursu aldık. Kursu bitirdikten sonra köydeki konuk evlerini tespit etmeye başladık.

Şuan 10 tane evimiz 40 tane yatağımız mevcut. Hazır haldeyiz. Pansiyonculuk eğitimi de aldık nasıl olsa. Arkadaşlarımız güzel yemeklerde yapıyor temiz çalışıyorlar. Bunlara güvenerek daha iyi işler yapmaya başladık. Köyümüzde Eko Tarım'a önem veriyoruz. Bütün ürünleri hayvan gübresi ile yapılan ürünlerden oluşuyor. Doğal olarak plastiklerden ve kimyasallardan arınan bir sunum sergilemek istiyoruz. İtalya, Romanya, Polonya ve Litvanya'dan gelen öğrenci gurubu, üniversite öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir grubu köyümüzde ağırladık. Bir gece kaldılar. Köyün gençleri ile mailleşiyorlar. Hala köydeki o heyecanı unutamadıklarını söylüyorlar" dedi.
Babasından kalma evi Eko Turizm için Köy kahvaltısı salonuna çeviren Ayşegül Çakmaktaşı Olgun, "Eko Turizm ile ilgili bir çalışmamız vardı. Onun akabinde doğduğum, büyüdüğüm çocukluğumun geçtiği tatlı hatıralarımızın geçtiği küçücük evimizi böyle bir şeye çevirdim. Hafta sonları insanların gelip kahvaltı yaptığı, doğal ürünlerin mevsiminde yetişen bağımızda bahçemizde yetişen ürünler ile yaptığımız şeyleri dışarıdan gelen, şehrin gürültüsünden sıkılan insanlara burada sunum yapıyoruz.

Buraya gelen bir lokantaya gelmiş gibi değil de, bir eve gelmiş, bir ev ziyaretine gelmiş gibi hisse kapılıyorlar. Ben de gelen misafirlere aynı şekilde davranıyorum. Sütümüz, yoğurdumuz kendimizden. Tereyağımızı kendimiz yapıyoruz. Yumurtamız kendimizden. Burası Karadeniz. Mevsimine göre karalahanamız, yöresel otlarımız oluyor. Ben mutluyum çok da severek yapıyorum" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : EKO, TURİZM, İÇİN, KADINLAR, EL, ELE, VERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız