HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Aralık 2020 Salı Saat: 09:48

TAM KAPANMA ÖNERİYORUZ

  Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, İl Pandemi Kurulunun pandeminin bertaraf edilmesi amacıyla almış olduğu yerinde kararları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek vakaların tırmanışı bu hızda devam ederse, Ordu Tabip
TAM KAPANMA ÖNERİYORUZ

 

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, İl Pandemi Kurulunun pandeminin bertaraf edilmesi amacıyla almış olduğu yerinde kararları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek vakaların tırmanışı bu hızda devam ederse, Ordu Tabip Odası olarak bu kararların da yetersiz kalabileceğini öngördüklerini söyledi.

 

Coşkun yaptığı açıklamada; “Bu günlerde pozitif vakaların sayısı rekor kırmışken, toplumda semptom göstermeyen / test yapılmamış ama virüsü bulaştırma potansiyeli yüksek olan kişilerin de rekor sayıya ulaştığı, bunların da sokaklarda gezdiğini tahmin etmekteyiz.

 

Vaka artışının önüne geçmek için aylardır toplumca aldığımız tedbirlerin çok gerekli ama yeterli olamadığı, çünkü insanlarımızın bu tedbirlere riayet etmekte zorlandığı, yerine getiremediği görülmüştür.Hal böyle iken böylesi bir salgında bu vaka sayıları mevcutken, salgınla, bireysel ve İl Pandemi kurulumuzun aldığı tedbirlere ilave olarak ek tedbirler de alınmak suretiyle, ancak başa çıkılabileceği hissedilmektedir” dedi.

 

Coşkun açıklamasının devamında, “Gelinen noktada, şu ana kadar mevcut tedbirler alınmasına rağmen, ve son derece de gerekli olduğu halde, zaten yetersiz kalan sağlık altyapısı, uzun yıllardır yapılması bir türlü gerçekleşemeyen şehirde büyük ve tam donanımlı bir hastanenin eksikliği ve çalışanların yorgunluğunu da düşündüğümüzde, önümüzdeki birkaç hafta'da ciddi bir tablo ile karşı karşıya kalabileceğimiz endişesiyle, sokağa çıkma yasağının daha da kapsamlı hale getirilerek en az 3 hafta TAM KAPANMA şekline dönüşmesini öneriyoruz.

 

Alınacak TAM KAPANMA önlemi ile birlikte yapılacak aşılama çalışmalarıyla, azalacak vaka sayıları sonucu, sağlık sistemimiz de rahatlayacak, bir nebze olsun nefes alma imkanı bulacaktır. Böylece pandeminin başından beri teyakkuzda olan tüm sağlık sistemimize de en önemli desteği vermiş oluruz.

 

Sonuç olarak : Ordu Tabip Odası olarak, ilimizde ‘TAM KAPANMA’ nın ( sokağa çıkma yasağının tam gün olması ve en az 3 hafta olması, seyahat yasağı getirilmesi vs.) artık bir tercih değil zorunluluk olduğunu belirtmek isteriz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TAM, KAPANMA, ÖNERİYORUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız