HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Aralık 2020 Çarşamba Saat: 10:28

“DEPOLAR AÇIK TUTULMALI”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “TMO, Mayıs ayına kadar depolarını açık tutmalı ve üreticiden fındık alımını gerçekleştirmelidir” dedi.   Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet
“DEPOLAR AÇIK TUTULMALI”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “TMO, Mayıs ayına kadar depolarını açık tutmalı ve üreticiden fındık alımını gerçekleştirmelidir” dedi.

 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “Acil fiyat revizyonu ve fındık alımının son tarihinin ötelenmesi şart. Önceliğimiz Fındık piyasasında fiyat istikrarının olması için Toprak Mahsulleri Ofisinin Mayıs ayına kadar depolarını açık tutması ve fındık alımını sürdürmesidir” açıklamasında bulundu.

“BEKLENEN ARTIŞ YAŞANMADI”

Fındıkta sezon sonuna yaklaşılırken fiyatlardaki gerileme üreticiyi endişeye sevk ettiğini ifade eden Şahin, yaklaşık 8 milyon üreticinin fındıktan geçimini sağladığı, Türkiye fındık üretiminin % 35’ini tek başına gerçekleştiren İlimiz ve Bölgemiz adına Ordu’da fındığın kilogramının serbest piyasada 21,5 - 22 liradan işlem gördüğünü belirterek kasımda fındık fiyatında beklenen artışın yaşanmadığını kaydetti.

“FİYAT REVİZE EDİLMELİ”

Şahin, ”Bölgedeki ticari piyasanın gelirinde, istihdam, sosyo ekonomik kültüründe, olağanüstü derecede etkili olan ve her sene 2 – 2,5 Milyar Dolar ihracat geliri, milli ekonomiye çarpan etkisi ile birlikte 3,5 Milyar Dolar seviyelerinde gayri safi brüt getiri sağlayan fındık piyasalarında fiyat çok önemli bir etkendir. Fındık istenilen fiyattan satılınca bu durumun iş dünyasına ve piyasaya olumlu olarak yansıyor.

 Üreticinin cebine giren her kuruş iş dünyasının hareketlenmesine neden oluyor. Beklentimiz, TMO alımlarını Mayıs 2021 ayına kadar devam ettirmesi yönünde. Açıklanan fındık fiyatı piyasa fiyatının gerisinde kalmıştır.  Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan fındık alım fiyatının yeniden gözden geçirilerek, üretici lehine revize edilmesini yerinde bir karar olacaktır.

Öte yandan bu yılki fındığı 31 Aralık 2020’ye kadar alacaklarını açıkladılar. Şimdi uluslararası kartel ve ülkemizdeki işbirlikçileri bu tarihe kitlenmiş durumdalar.  Üreticinin elini rahatlatmak gerek. TMO, fındık alımını 31 Aralık’ta sonlandırmayacağını ve yeni sezona kadar da fındık alacağını ilan etmelidir” diye konuştu.

“TMO DEPOLARINI AÇIK TUTMALI”

TMO Mayıs ayına kadar depolarını açık tutmalı ve üreticiden fındık alımını gerçekleştirmelidir diyen Şahin, “Bu durum fındık fiyatlarına olumlu katkı sunar. Aksi takdirde çok daha düşük rakamlar görebiliriz. Bu nedenle biz bu aşamada acilen yapılması gereken iki konuda çağrıda bulunuyoruz: Acil fiyat revizyonu, fındık alımının son tarihinin ötelenmesidir” şeklinde konuştu. Haber/ MERT CAN ERSOY

Anahtar Kelimeler : “DEPOLAR, AÇIK, TUTULMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız