HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Aralık 2020 Perşembe Saat: 09:38

BAŞ: “ASGARİ ÜCRET YILDA İKİ KEZ AÇIKLANMALI”

Ordu SMMMO Başkanı Bahadır Baş, asgari ücret rakamları üzerinde yapılan görüşmeler ve eleştiriler karşısında önemli değerlendirmelerde bulunarak, asgari ücretin yılda iki defa açıklanması gerektiğini savundu. Konuyla ilgili gazetem
BAŞ: “ASGARİ ÜCRET YILDA İKİ KEZ AÇIKLANMALI”

Ordu SMMMO Başkanı Bahadır Baş, asgari ücret rakamları üzerinde yapılan görüşmeler ve eleştiriler karşısında önemli değerlendirmelerde bulunarak, asgari ücretin yılda iki defa açıklanması gerektiğini savundu.

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Baş; “Asgari ücret mutlaka açlık sınırı üzerinde açıklanmalıdır. Açlık sınırı 2020 yılının Ekim ayında 2 bin 520 lira olarak açıklandı. Asgari ücret bildiğiniz gibi son olarak da 2 bin 324 Lira olarak açıklanmıştı. Ama sıklıkla söylenen bir yanlışlık var. Asgari ücretten vergi alınmasın gibi, bakın üç çocuklu çalışan biri zaten asgari ücrette vergi vermiyor. Şu an durum böyle, bu doğru bilinen yanlış mı? Yanlış bilinen doğru mu? Ne olduğunu bilemiyoruz” dedi.

“ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ DAHA MAKUL OLUR”

Vergi kesintisinden ziyade asgari geçim indiriminin daha uygun olacağını belirten Başkan Baş; “Zaten az öncede söylediğim gibi 3 çocuk ve üzerinde olan veya hiç çalışmayan bir asgari ücretliden zaten vergi alınmıyor. O yüzden doğrusu şu olabilir. Asgari ücretten vergi alınmasın sözü bu ara herkesin dilinde. Televizyonlarda, sosyal medya hesaplarında herkesin dilinde ve gündeminde ama bence bir asgari geçim indiriminin yapılması gerekir.

Asgari ücret geçim indirimini daha yüksek bir rakama çıkarmak üzere veya ikinci bir alternatifte SGK’dan işçilerin maaşından kesilen vergilerden yüzde 14 yerine mesela yüzde 7 gibi bir rakamın kesilmesi daha makul olur” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA İKİ ÖNERİM VAR”

Asgari ücret belirleme noktasında iki çözüm önerisinin olduğunu öne süren Başkan Baş; “Bugün asgari ücretin açlık sınırının altında olması konusunda ise bu tamamen Dolarla alakalı bir durumdur. İnsanların alım gücü gitgide azalıyor ve tükeniyor.

Benim bu hususta iki tane önerim var. Asgari ücret yılda iki kez açıklanmalıdır. Birincisi Aralık ayında, ikincisi de Haziran ayında açıklanmalıdır. Çünkü kur üzerinde ki artışlardan dolayı asgari ücretliler yılın ortasında büyük bir sıkıntı çekiyorlar. Bu çok önemlidir. Bana göre asgari ücret yılda iki kez açıklanmalıdır.  

İkincisi de asgari ücret üzerinde vergi değil de, işçi payı oranı düşürülmelidir. Asgari ücretten vergi alınmasın sözü çok dolu bir kavram değil. asgari ücretlilerin zaten yarıdan fazlası vergi ödemiyor. O yüzden işçi payı oranında makul bir indirim olursa daha sağlıklı olur” şeklinde konuştu.

“YÜZDE 14’ÜN ALTINDA OLMAMALI”

Beklenen tahmini rakamları da değerlendiren Başkan Baş; “Bugün asgari ücret ne olur konusunda ise ben isterim ki 3 bin, 4 bin lira olsun. Ancak burada rakamlar üzerinden konuşmak durumundayım. Rakamlara baktığımızda da yapılacak olan zammın yüzde 14’ün altında olmaması gerektiğine inanıyorum. Bu da 2 bin 655 liraya tekabül ediyor. Ama olması gereken rakam ise bugünün şartlarına göre 3 bin liranın üzerinde olması gerektiğine inanıyorum” diye de konuştu. (Haber: Ufuk ERSOY)

Anahtar Kelimeler : BAŞ:, “ASGARİ, ÜCRET, YILDA, İKİ, KEZ, AÇIKLANMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız