HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Aralık 2020 Pazartesi Saat: 10:15

KENTSEL DÖNÜŞÜM ORDU’YA DEĞER KATACAK

Ordu’da Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları kapsamında bugüne kadar hak sahipleri ile toplantılar yapıldı. Genel olarak uzlaşıldı haberleri yapıldı ancak bir süredir haber çıkmadı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Kentsel
KENTSEL DÖNÜŞÜM ORDU’YA DEĞER KATACAK

Ordu’da Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları kapsamında bugüne kadar hak sahipleri ile toplantılar yapıldı. Genel olarak uzlaşıldı haberleri yapıldı ancak bir süredir haber çıkmadı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Danışmanı Mimar Nihat Şen’e; Ordu’da riskli alan ilan edilen alan ilgili kentsel dönüşüm projesini sorduk:

Ordu' da Kentsel Dönüşüm süreci nasıl gidiyor, ne durumda? Sorularını siz okuyucularımız için ele aldık. Uzun yıllardır emek verip, üzerinde çalışmalar yürüttüğü Kentsel Dönüşüm konusunda doğup büyüdüğü topraklara hizmet etme arzusu ile bundan beş  ay önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in daveti ile Ordu’ya gelen Mimar Nihat Şen, sorularımıza yanıt verdi.

Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulamaya girmesi ile birlikte ilk günden itibaren sivil toplum örgüleri, siyasi partiler gibi toplumda kanaat oluşturan ve Ordu için söyleyecek sözü olan tüm kesimleri ziyaret eden Mimar Nihat Şen, Kentsel Dönüşüm süreci nasıl gidiyor, ne durumda? Sorularımızı şu şekilde cevaplandırdı;

“Ziyaretlerim sonucunda, kamuoyunda Ordu için Kentsel dönüşüm sürecinin ivedilikle başlatılması yönünde toplumun her kesiminde yoğun bir talep olduğunu gördüm. Bu süreç sonunda hemşerilerimizin isteklerinin ilk etapta Kentsel  Dönüşümün, Altınordu ilçemizin Yenimahalle sınırları içerisinde daha önceden riskli alan ilan edilmiş olan bölgede yapılması olduğunu tespit ettik.

Bunun üzerine, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın da onayı ile ilk etapta bu bölgemiz için Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmalar yürütmeye başladık.

Maalesef, daha önce Yenimahalle ilçesinde bölge ilk kez riskli alan ilan edildiğinde, başlatılan ve yürütülen Kentsel Dönüşüm sürecinin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılamamıştı. Ancak, geçtiğimiz beş aylık süreçte, bölgede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımızla Belediyemizi ortak zeminde buluşturmayı başarmış bulunuyoruz.

Bundan sonrasında Yenimahalle ilçesinde Kentsel Dönüşüm süreci, Büyükşehir Belediye başkanlığımız nezdinde ve kontrolünde neticelendirilecektir.

Yapılacak olan dönüşüm ile Yenimahalle de yaşayan vatandaşlarımızın uzun yıllardır özlemini çektiği yeşil alan, park kullanımını da içinde barındıran ve Ordu’muza daha da değer katacak bir projenin Büyükşehir Belediye Başkanlığımız önderliğinde Ordulu hemşerilerimize kazandırılacağı inancındayım.”

 

Anahtar Kelimeler : KENTSEL, DÖNÜŞÜM, ORDU’YA, DEĞER, KATACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız