HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Aralık 2020 Pazartesi Saat: 09:31

SAFLARI BELLİ OLDU!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, TMO’nun fındık alım tarihi 30 Nisan’a kadar uzatmasının ardından tekelci ağa babalarına hizmet eden işbirlikçilerinden sesler yükselmeye başladığını ve kimlerin kimlerle beraber, saf tut
SAFLARI BELLİ OLDU!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, TMO’nun fındık alım tarihi 30 Nisan’a kadar uzatmasının ardından tekelci ağa babalarına hizmet eden işbirlikçilerinden sesler yükselmeye başladığını ve kimlerin kimlerle beraber, saf tuttuğunun belli olduğunu söyledi.

Tekelci ağa babalarına verdikleri sözleri tutamayan işbirlikçilerin, TMO’nun alım süresini uzatmasından sonra bozulan oyunlarını bir şekilde ağa babalarına izah etmek ve azarlanmamak için ağa babalarına methiyeler düzen açıklama yapma yarışına girdiğini belirten Akça, “Yok Ferrero fındığın %35-40’ını alıyormuş, yok 1000’e yakın fabrikalarında fındık işliyormuş, fındık almazsa fındığı kimse almazmış. Bire gafiller sizin gibi kıt akıllılar sadece uşaklık yapmayı şiar edinmişsiniz. Ferrero fındıktan yapmış olduğu bir üründen sadece senede 10,8 milyar dolar ciro yapıp 3-5 milyar dolar para kazanıyor. Ne yapacak yani Türkiye’ye kızıp fındık almayacak, bu kadar para kazandığı fabrikaları kapatacak, bu ticaretine son verecek öylemi. Vah zavallı kıt akıllı işbirlikçiler hiçte olay sizin düşündüğünüz gibi değildir” dedi.

Tekelci ağa babanız çok akıllıdır, onlar dolarlarına dolar katarken siz sadece yalakalık yapmakla zamanınızı harcarsınız, sizin gibilerin kafasının kumdan çıkarmasına izin vermezler, sadece sesinizin çıkabileceği ve onun borazanlığını yapacağınız kadar ufacık imkanlar sunarak sizi kendilerinin uşağı olarak ellerinde tutarlar diyen Akça, “Birde dış yatırımın gelmesini teşvik eden sayın Cumhurbaşkanımıza muhalefet olunuyormuş gibi söylemlerinizle kendinize haklılık payı çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Sayın DKİB yetkilileri bizler bu ülkeye yatırım yapan, bu ülkeye istihdam sağlayan, bu ülkeye gelir getiren her kim olursa olsun minnet duyar saygıyla karşılarız, ama sizin tekelci ağa babanız gibi bu milletin emeğini, alın terini ve parasını çalanlarla işimiz olmadığı gibi her durumda da karşısında olur mücadelemizi de sonuna kadar veririz.

Ayrıca ülkemiz için çok önemli bir gelir kapısı olan fındığımızın, birileri tarafından alçakça oyunlara maruz bırakılarak bu ülkenin bu üreticinin parasının çalınmasına da müsaade etmeyiz” diye konuştu.

         Her zaman üreticilerin yanında olacaklarının ifade eden Akça, şunları söyledi:

“Sizin yaptığınız gibi TEKELCİ ağa babanızın yanında uşaklık yapmayız, biz vatanımızın, devletimizin ve üreticimizin yanında olup onların hizmetkarı olmayı tercih ederiz. TMO alım süresinin uzatarak, üreticimize ve ülkemize oynanan oyunu bozan, fındık üreticisinin yanında olan herkese; fındık üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum.”

 

 

Anahtar Kelimeler : SAFLARI, BELLİ, OLDU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız