HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Aralık 2020 Perşembe Saat: 14:00

“BİZ KADINLAR ARTIK ÖLDÜRÜLMEK İSTEMİYORUZ”

Ordu Kadın Platformu, son günlerde kadınlara yönelik artan kadın cinayetlerine tepki göstererek, “Biz kadınlar artık öldürülmek istemiyoruz” dedi.          Konu ile ilgili basın açıklamasında bulunan Ordu Kadın Platformu, aile
“BİZ KADINLAR ARTIK ÖLDÜRÜLMEK İSTEMİYORUZ”

Ordu Kadın Platformu, son günlerde kadınlara yönelik artan kadın cinayetlerine tepki göstererek, “Biz kadınlar artık öldürülmek istemiyoruz” dedi.

         Konu ile ilgili basın açıklamasında bulunan Ordu Kadın Platformu, aileyi, anneliği kutsayanlar, kadınların bu ülkede sistematik olarak katledilmesine neden ses çıkarmıyorlar diye sordular. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

         “Münevver’den sonra 1406, Özgecan’dan sonra 1234, Şule’den sonra 1629, Emine’den sonra 764, Pınar’dan sonra 388,kadın erkekler tarafından katledildi. İsimler değişiyor, yüzler değişiyor. Ama bir gerçek hiç değişmiyor bu ülkede. KADIN KATLİAMI…

Ataerkil güç ilişkilerinden beslenen erkek şiddeti her gün daha vahşi yöntemlerle can almaya devam ediyor. Cezasızlık politikasından ve iktidarın kadın düşmanlığından cesaret alan erkek failler her gün en az 3 kadını katlediyor. Boğazı kesilerek ve yakılarak katledilen İstanbul Aydın üniversitesi öğretim üyesi, bilim emekçisi, Aylin Sözer bu kadınlardan sadece biri. Aynı gün, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk da en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildi.

 Öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer geçen yıl katıldığı televizyon programında ”biz toplumda şiddeti ne kadar çok gözlemliyorsak çocuklar arasında da o kadar çok yaygınlaşıyor ”derken onu da duymadınız. Evet, yine göz yumduğunuz için bugün yaşanan katliamlardan da sorumlusunuz.

         Biz kadınlar yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında birlikte mücadele ederek ve birbirimizle dayanışarak kazanacağımızı biliyoruz. Yılmadan ve bıkmadan yıllardır söylediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz; “Kadına Yönelik Şiddet Münferit Değil, Politiktir” bu şiddeti önlemenin en önemli yolu toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın her alanında sağlanmasından geçer. Şiddeti önlemenin yolu, İstanbul sözleşmesinin tüm maddeleriyle birlikte hayata geçirilmesinden, caydırıcı yargı kararlarından, yeterli sayıda sığınma evinin açılmasından ve iktidarların şiddeti besleyen gerici, militarist, kadın düşmanı ayrımcı politikalarından vazgeçmesinden geçer.

         Sürekli olarak toplum yapısına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle muhafazakâr kesimin eleştirilerinin hedefinde olan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi 2014 yılında yürürlüğe girmesine rağmen hala uygulanamıyor. Oysa sözleşme, dört ilkeye dayanıyor; kadına şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadelenin bütüncül politikalarla desteklenmesi… Tüm bunlar yapılmış olsa tüm bu kadınlar öldürülmeyecekti. Buna muhalefet edenler; yukarıdaki tüm cinayetlerden sorumlusunuz.

         Aileyi, anneliği kutsayanlar, kadınların bu ülkede sistematik olarak katledilmesine neden ses çıkarmıyorlar? Bu ülke artık bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi oldu. Biz kadınlar artık öldürülmek istemiyoruz.

Aylin’i, Selda’yı, Vesile’yi, Betül’ü ve tüm kadınları hedef alan erkek devlet şiddetine teslim olmayacağız. Her türlü şiddete karşı, şiddetsiz bir dünyayı örmek ve katledilen kadınların hesabını sormak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

   Ordu Kadın Platformu olarak; inadına İstanbul Sözleşmesi diyoruz.

  Yaşasın Kadın Dayanışması.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız