HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ocak 2021 Pazartesi Saat: 09:55

BAŞ; “TEŞVİK İNDİRİMİ UZAMALI”

OSMMM Odası Başkanı Bahadır Baş,  56486 sayılı %6 teşvik indirimi uzamaz ise işverenleri ilave 214 TL prim yükü beklediğini söyledi. Başkan Baş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanı tarafından kullanılan bu yetkili
BAŞ; “TEŞVİK İNDİRİMİ UZAMALI”

OSMMM Odası Başkanı Bahadır Baş,  56486 sayılı %6 teşvik indirimi uzamaz ise işverenleri ilave 214 TL prim yükü beklediğini söyledi.

Başkan Baş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanı tarafından kullanılan bu yetkili ile 6 puanlık sigorta primi işveren desteği 31.12.2019 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu konuda en son uzatmada 23 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan 2137 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapıldı. Süre 01.01.2021 tarihi itibariye bitmektedir.

“Süre uzatılmazsa işletmeler zor durumda kalır”

Sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük 51 il ve Bozcaada Gökçeada ilçelerinde de uygulanmakta olan 6 Puanlık Sigorta Primi işveren hissesi desteği 2021 yılında uygulanacak 3.577,50 TL’si asgari ücrete göre özel sektör işyerlerinde 1 işçi için 214,65 TL. Tekabül etmektedir.

31.12.2020 tarihinde sona erecek olan bu SGK sigorta prim ile ilgili Cumhurbaşkanlığınca bir uzatma yapılmaması halinde 01.01.2021 tarihinden itibaren özel sektör işyerlerinde istihdam edilen işçiler için 6 puanlık sigorta primi işveren desteği hazinece karşılanmayacaktır” dedi.

“Süre en az üç yıl uzatılmalıdır.”

Korona salgınının ekonomide oluşturduğu olumsuzluklar kapsamında 7256 sayılı kanunla uygulama süresi uzatılan SGK sigorta prim teşvikleri dikkate alındığında 6486 sayılı kanunla sağlanan 6 puanlık prim desteğinin de en az üç yıl süre ile uzatılması artık zorunluluk halini almıştır diyen Baş, şunları söyledi;

“Bugün yaşan süreçte bu tür teşviklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Teşvik uygulama süresinin uzatılmasına yönelik yeni yasal düzenleme yapılmaması halinde işletmelerin zor durumda kalacağı kaçınılmaz olacağı gibi olumsuz ekonomik koşullar altında bulunan işyerleri için önemli ilave maddi yük getirecektir.

Ocak ayı SGK Bildirgesi 26 Şubatta verilecek olup işverenlerin ocak ayında %6’lık indirimden yararlanabilmesi için düzenlemenin acil olarak yayınlanması gerekmektedir.

Pek çok uygulama son dakika uzadığı için %6 teşvik konusunda da uzama beklenmektedir. İlgililerin eğer bir uzama söz konusu değil ise bunu ifade etmeleri SGK işlemlerinin son dakikaya bırakılmaması için önem arz etmektedir. 51 ilde SGK bildirgeleri bu beklenti nedeniyle onaylanamamaktadır.

Meslektaşlarımız son dakika bir değişiklik olabilmesi ihtimali nedeniyle işverenlerin hak kaybına uğramaması için Ocak SGK bildirgelerini onaylamamaktadırlar.

Muhasebeci, Mali Müşavirler bu bildirgeleri son dakika onayladıklarında ise sistemsel sorunlar oluşabilecektir. %6 teşvik konusunda yaşanan belirsizliğin giderilmesini bekliyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler : BAŞ;, “TEŞVİK, İNDİRİMİ, UZAMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız