HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ocak 2021 Cuma Saat: 11:28

ATIKLAR, CAN DOSTLARA YUVA OLACAK

Altınordu Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik önemli bir projeye imza attı. Belediye, israfın önlenmesi, doğal kaynakların korunması, atığın azaltılması ve dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan ve Cum
ATIKLAR, CAN DOSTLARA YUVA OLACAK

Altınordu Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik önemli bir projeye imza attı. Belediye, israfın önlenmesi, doğal kaynakların korunması, atığın azaltılması ve dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2017’de başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne destek veren örnek bir çalışmayı hayata geçirdi.
Altınordu’da bir ilk olan uygulama kapsamında belediye tarafından temin edilen atık malzemeler işlenerek kedi ve köpekler için barınaklara dönüştürülüyor. Şehrin farklı noktalarına yerleştirilen otomatlarla ise can dostların su ve mama ihtiyacı karşılanıyor. Belediye böylece hem sokak hayvanlarını besliyor hem de onlara yuva veriyor.
Bu kapsamda Altınordu Belediyesi, sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek ve geri dönüştürülebilir atıkların çevreye zarar vermeden toplanıp yeniden ekonomiye kazandırılmasını sağlamak amacı ile kentin belli noktalarına otomatik mama istasyonları yerleştirdi.
Sokakta, su ve yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için geliştirilen bu otomatlar, atılan her atık karşılığında mama vererek sokaktaki can dostların beslenmesine katkı sağlıyor. Otomatlara atılan her plastik ve metal atık karşılığında otomatın alt bölümdeki hazneye sokak hayvanları için 5 ila 20 gram arasında mama dökülüyor.
Topluma geri dönüşümün önemini ve çevre bilincini anlatmak, geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını milli ekonomiye kazandırmak ve sokaklardaki can dostların beslenmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen uygulama vatandaşın da takdirini kazandı.
Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de montaj işlemleri tamamlanan mamamatiklerle ilgili bilgi verdi. Başkan Tören, Sıfır Atık Projesi’ne büyük destek veren ve hayata geçirdiği geri dönüşüm çalışmalarıyla ekonomiye ciddi katkı sağlayan Altınordu Belediyesi’nin bu proje ile birlikte hem çevre kirliliğine neden olan plastik pet şişe ve metallerin geri dönüşüme kazandıracağını hem de sokak hayvanlarının aç kalmasını önleyeceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler : ATIKLAR, CAN, DOSTLARA, YUVA, OLACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız