HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2021 Pazartesi Saat: 09:59

“DAYATMALARI KABÜL ETMİYORUZ”

  Eğitim-iş Ordu Şube Başkanı Neşet Sayman, seçmeli derslerle ilgili dayatmayı, düşük maaş zamlarını kabul etmediklerini belirterek, tüm kamuoyunu ve emekçileri sefalet oranlarına karşı birlikte hareket etmeye davet etti. Hükümetin
“DAYATMALARI KABÜL ETMİYORUZ”

 

Eğitim-iş Ordu Şube Başkanı Neşet Sayman, seçmeli derslerle ilgili dayatmayı, düşük maaş zamlarını kabul etmediklerini belirterek, tüm kamuoyunu ve emekçileri sefalet oranlarına karşı birlikte hareket etmeye davet etti.

Hükümetin salgın ve afet demeden bir yandan eğitimde ideolojik dayatmayı sürdürdüğünü ve bir yandan da kamu emekçilerini sefalete mahkûm ettiğini belirten Sayman, “Belli ki dayatılan derslerden başka dersleri almayı talep edecek çocuklarımıza yine "bu dersi verecek öğretmen yok" yalanı, tozlu raflardan çıkarılıp hazırda bekletilmektedir. Biz bu oyunu daha önce de izledik ve mücadelemizle bu oyunu bozduk! Aynı oyunun sahnelenmesine izin vermeyeceğiz!

Seçmeli derslerdeki bu dayatma ile normalde okulların önünden bile geçmesine izin verilmemesi gereken, sicilleri ağza alınmayacak suçlarla kabarmış, Cumhuriyetin değerlerine, bilime, sanata ve spora alerjisi, söylemlerinden taşan STK görünümlü toplulukların eğitim öğretime dahil olması sağlanmaya çalışılmaktadır.

Bu dayatmalar, okullardaki norm dengesini alt üst ederek; fen bilimleri, resim, müzik ve beden eğitimi gibi dallardaki eğitim emekçilerini de mağdur edecek ve etmiş bir girişimdir.

Eğitim-İş olarak uyarıyoruz: “Çocukların zihinsel yönelim ve becerilerine göre bir eğitimden geçmelerini sağlayacak sistem" söylemini dilinden düşürmeyen Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, başında bulunduğu bakanlığın, kendi söylemiyle bu kadar çelişen bir uygulamanın nasıl hayata geçirildiğini kamuoyuna açıklamalı ya da söylemindeki bilim, beceri, sanat, doğa vb. "çağdaşlık" vurgulu yaklaşım "takiyye" değilse, derhal harekete geçerek, seçmeli dersleri tüm okulları imam hatipleştirmenin bir aracı olarak kullanmaya çalışan yöneticiler hakkında gerekli işlemi yapmalıdır.

Altını tekrar çiziyoruz: Seçmeli dersi belirleme süreci, velinin bilgisi dahilinde, öğrenci tarafından yapılır. Buradaki asıl amaç, öğrencinin kendini keşfetmesi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendini yapılandırmasıdır.  Konunun Türkiye'nin her ilinde takipçisi olduğumuzu, dayatmanın devreye sokulduğu her yerde mücadele edip, hukuki yollara başvuracağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Uzaktan eğitimde fırsat eşitliği ve öğrencilerin internete ulaşımını sağlanamamışken öğrencilere not verilmesi hakkaniyete uymadığını da belirten Sayman, Milli Eğitim Bakanlığı bu kararından vaz geçmesi gerektiğin ifade etti.

Kamu çalışanlarının kayıplarının telafi edilmesini de isteyen Sayman, “Emekçilerin; temel ekonomik sorunları arasında yer alan işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, yüksek borçluluk gibi sorunlara kalıcı çözümler için kamucu politikalara dönülmelidir. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı vergi dilimleri %15’ten %10’a düşürülmelidir ve sabit tutulmalıdır” diye de konuştu.

Anahtar Kelimeler : “DAYATMALARI, KABÜL, ETMİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız