HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Şubat 2021 Cuma Saat: 12:08

ZOR: BBP’NİN VARLIĞINDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ YOK

HAFTANIN RÖPORTAJI
ZOR: BBP’NİN VARLIĞINDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ YOK

28. Yıldönümü hazırlıkları içerisinde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, gündeme dair konuları gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda değerlendi.

BBP’nin varlığından kimsenin endişesinin olmadığına dikkat çeken Başkan Zor, Ordu gündemi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Zor, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Partinizde 28. Yıldönümü hazırlıkları büyük bir heyecanla sürüyor. Bir yandan da ilçe ziyaretleriniz devam ediyor. Nedir gözlemleriniz?

Durmuş ZOR: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Partimiz 28 yıllık bir parti. Türkiye genelinde arzu edilen teşlikat yapılmadı. Bir yerden ayrılarak parti kuruyorsunuz. BBP varlığından kimsenin endişesi yok. Bizim gibi partiler varlığını hep devam edeceklerdir.

İlçelerimize gelince tabi bizim amacımız ilçeyi tanıma ve oranın problemlerini gidermektir. Mümkün olduğunca ilçelere gitmeye uğraşıyorum. İlçelerde insanlar iş istiyor ikincisi de yiyecek içecek teminatı bekliyorlar bu çok kötü bir durum. Devletin görevlileri bu eksiklileri tespit edilmiyor mu ki vatandaş yardıma koşuyor. Ekonomik bozukluk ve işsizlik bir an önce giderilmeli. 

25-30 yaşına kadar bir insan işsiz kalsa deneyimi olmayan bir insanı kimse işe almaz. Biri 30 biri 50 yıl çalışacak. 35 yaşına kadar vatandaşın işsizliğini çözmeliyiz bu bizim eksikliğimiz. 25 yaşına gelen bir gencimiz anne ve babasından artık harçlık almamalı.  

Tarıma ve hayvancılığa destek vermeliyiz. Ordunun yaylalarında hayvancılık yapılmalı. Pandemi nedeniyle herkes köylere gitti.  

Şafak DELİÇAKAR: Enflasyon ve maaş zamlarından çalışan ve emekli kesimi pek memnun değil. Sizin gözlemleriniz nedir bu konuda? 

Durmuş ZOR: Ben şimdi enflasyonu TÜİK’e göre değerlendirmiyorum. Emekliye memura yapılan zam yeterli değil. Milletin vicdanındaki enflasyonun yarısı bile değil takdir milletindir. 40 TL zeytinyağı 80 TL ise enflasyon doğru değildir. Serbest piyasa ekonomisi dedik sıkıntı oldu sonra yardım yaptık yeterli olmadı.  

Şafak DELİÇAKAR: Pandemi döneminde esnafın durumu hakkında neler diyeceksiniz? 

Durmuş ZOR: Lokantalar cafelerin zararlarını rakam olarak ortaya koymak zor. Bir lokantada 5 kişi çalışıyor paket serviste 3 kişi varsa 2 kişi ne olacak işten de çıkartmak yok. Bu durumda zarar ediyorlar. Bunu telafi etmek de mümkün değil. Yerli ve milli ürün diyoruz ama korumuyoruz bir sürü şubesi olan bir yeri açma izni veriyoruz. Denetimsiz iş yapıyorlar.  

Şafak DELİÇAKAR: Son dönemlerde siyasetteki büyük bir üslup erozyonu yaşanıyor. Bu konuda ki düşünceleriniz nedir?  

Durmuş ZOR: Kendi dilimizi çok iyi kullanmalıyız. Başkalarının dilini de kendi dilimize katmamalıyız. Ben benim partimde değil diye küçümsersem olmaz. Bana kötü kelime kullanılmasını istemediğim için bende yapmam. Kimseye kötü kelime söylenmemeli. Bu çobanda olur cumhurbaşkanı da. Proje yok çıkış yolları bulamıyorlar ve bunların üzerinden karşılıklı düello yapıyorlar. 

Şafak DELİÇAKAR: Siyasi partiler kanunu ve HDP’nin kapatılma konusu hakkında BBP’nin net tavrı nedir?

Durmuş ZOR: Şu anda var olan partilerde 10 -20 yıl hizmet vermiş daha sonra ayrılmış. Başarılı olur mu olmaz mı buna seçmen karar verir. Anayasaya göre terörle iniltilenen parti kapatılabilir. HDP denen bir parti var mecliste teröre destek veren parti olacak ama kapatmıyorlar. Dededen atatan kalma partiyle de bu iş olmaz siz zamana göre proje yapabiliyor musunuz önemli olan bu.  

BBP de doğruya doğru yanlışa yanlış diyoruz. Bu zamana kadar yanıldık ama kusur işlemedik. Anadolu’nun her kesimine sesleniyorum. Lütfen BBP tanımaya çalışın. Bizim gönül kapılarımız her zaman açık.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Zor, daha nice 28. Yıllar diliyor, bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyor, yaptığınız değerlendirmeler içinde teşekkür ediyorum.

Durmuş ZOR: Bende şahsıma ve partim adına bize bu fırsatı sağladığınız için şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız