HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Şubat 2021 Çarşamba Saat: 10:02

UFUKTAKİLER

GEMİSİNİ YÜZDÜREN KAPTANLAR ÜLKESİ CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in iddiası. Altın madeni alanını genişletmek için 4 bin 862 ağaç kesilecek.
UFUKTAKİLER

GEMİSİNİ YÜZDÜREN KAPTANLAR ÜLKESİ

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in iddiası. Altın madeni alanını genişletmek için 4 bin 862 ağaç kesilecek.

4 bin 862 can.

-         Ordu'nun Fatsa ilçesinde, siyanürle altın işletmeciliği yapan şirketin çalışma süresinin 27 Ocak'ta bitmesine ve alan genişletme talebine olumlu cevap verilmemesine rağmen, bölgede kesilecek ağaçların işaretlendiğini ileri sürüldü.

-         Adıgüzel, daha önce madenin çevresinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangının sabotaj olduğunu belirtti.

 

-         Adıgüzel, “Devletin resmi kurumları resmen yalan söylüyor ve saman altından su yürütüyor. Orman İşletme Müdürlüğü buradaki ormanda ağaç kesmek için ihaleye çıktı. Bu ağaç kesiminin altın madenine alan hazırlığı olduğu ile ilgili resmi evraklar da elimizde” dedi.

***

Şirketin çalışma süresi 27 Ocak’ta bitmiş.

Lakin kesilecek ağaçlar işaretlenmiş.

Saman altından su yürütülüyormuş iddialara göre.

Ez Cümle o ağaçlar bir sabah bakmışsın ki kesilmiş.

Memleket kaptan dolu.

O bildik kaptanlar her ne şartlar oluşursa oluşsun gemisini yüzdürebiliyor.

 

SONUNDA BAŞARDIK!

Türkiye genelinde geçtiğimiz hafta üçüncü sıradaydık. Bir haftanın sonunda bunu da başararak birinci sıraya yerleştik.

Sağlık Bakanlığı, 'covid19.saglik.gov.tr' adresinde gerçekler ayna gibi görünüyor. Vahim aslında.

Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, 14-21 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının oransal olarak en fazla olduğu iller sıralamasında Ordu birinci sıraya kondu.

Biz bu haberi araştırırken Ordu’da Cadde ve sokaklarda vatandaştan geçilmiyordu.

Karadeniz Bölgesi’nde aralarında Ordu’nun da yer aldığı 5 ilde rekor artış yaşandı. Buna göre Ordu ülke genelinde 228,4 ortalamayla birinci sırada yer aldı.

Ordu’nun günlük vaka sayısı 248 olarak kayıtlara geçti.

Hep dediler; hayat eve sığar. Demeye devam ediyorlar ama kimsenin umurunda değil. Başka çözümler aramak gerek. Yoksa vaziyet kötü. İpin ucu kaçıyor.

Ne yapmak gerek?

Durumun ciddiyeti daha nasıl anlatılabilir ki?

Başka nasıl önlem alınabilir?

Gazetede haber şöyle. “Hindistan'da corona virüsüne (Covid-19) karşı alınan önlemler kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayanlar, Hint polisinden sopalarla dayak yedi.”

Şeytan diyor, çık Sırrıpaşa caddesine, al eline fındık ışkınını…

ALZAYMIR OLAN ZAT!!!

Atakan AKÇA. Altınordu Ziraat Odası Başkanı. Yine sinirlendirmişler. Yine zıvanadan çıkarmışlar başkanı.  Akça vermiş veriştirmiş.

*****

“Adamların!!! eli ve gözü hala üreticinin cebindeki parada”

Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı olan zat bugünkü yerel gazetelere vermiş olduğu haber metninde kendiyle de çelişen birçok ifadeler kullanmış, kime nasıl takla atacağını da şaşırmış duruma gelmiştir.

Açıklamasında şu mevsimde yapılan karanfil sayımının gerçeği yansıtmayacağını söylemiş fakat yazının iler ki bölümlerinde de karanfilin iyi göründüğünü ve bu seneki mahsulün iyi olacağını dile getirmiş,sanırım yaşından kaynaklanan bir unutma problemi var kendisinde!!! Ayrıca bu mevsimde yağan karın ürüne bir zarar vermeyeceğini söylemiş ve aksine faydalı olacağını dile getirmiş.

Sayın zat tabi ki bu mevsimde yağan karın fındığa zararı yok bunu herkes biliyor, biz Ocak ve Şubat aylarında mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sonucu karanfillerin açarak tozlandığını, yalancı baharın yaşandığı o günlerde böyle bir oluşumun gerçekleştiğini söyledik ve bu oluşumlar sonucunda yağan kar sonrası oluşabilmesi muhtemel eksi 5-10 civarına düşecek hava sıcaklığının fındıkta bir zirai don meydana getirebileceğini aktardık üreticilerimize tedbirlerini alsınlar ve TARSİM sigortalarını yaptırsınlar diye bilgilendirdik. Anlamakta zorluk çekiyorum bu olay sizi niye sıkıntıya soktu? Bizim üreticimizi uyarmamız neden sizde bu kadar sıkıntı yarattı.

Yine yazısında TMO’nun üretici için regülasyon görevi yapan bir kurum olduğunu ve yine TMO’nun piyasada olması gerektiğini dile getirmişsiniz, Yine yazının devamında üreticinin garantisi olan TMO’yu itibarsızlaştırmak için 24 tl ye fındık satarak ülkeye 300 milyon dolar zarar ettirdi demişsiniz.

Hayrola TMO’dan fındığı 24 TL ye aldınız da ağa babanız olan tekelci firmaya 20 TL ye mi sattınız. Siz alzaymır olmuş aklınızla kime yön vermeye çalışıyorsunuz.

TMO bu çiftçinin garantisidir, başındaki adamda adam gibi adamdır. Bu üreticinin yanında dimdik durmaktadır, üreticinin alınterini, emeğini ve kazancını siz ve tekelci babanıza yedirmeyecektir. Bizler ziraat odaları olarak üreticinin ürünü sıkıntıya düşebilir tedbirini alsın diyoruz,

Sizler yani tekelci ağa babanız ve işbirlikçileri karanfil iyi ürün iyi olacak terelellisi içerisinde şimdiden üreticinin gelecek sezondaki ürününe ve alın terine göz dikmiş durumdasınız. Bırakın artık üreticinin yakasını, artık bu üretici size ve tekelci ağa babanıza ürününü peşkeş çekmeye çalışanlara müsaade etmeyecek. Ayrıca bizler fındığın kitabını yazmadık ama okumasını biliriz EDİP efendi. Buradan üreticilerime hayırlı, bereketli ve bol kazançlı sezonlar diliyorum.

BİR GARİP KONGRE

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da katıldığı Ordu 7. Olağan Kongresi’nde ilginç olaylar yaşandı.

İl Başkanı Halit Tomakin konuşma yaparken, gazeteci Osman Şahin elinde bir pankartla kürsüye çıktı. Şahin, “Anama-karıma küfür eden belediye başkanı istemiyorum. Yerel basın demokrasinin temel direğidir” pankartı açtı.

Ardından Divan Kurulu’nda görevli bir yetkili, İl Başkanı Halit Tomakin’in konuşmasını kısa kesmesini istedi.

Yetkili kişi Tomakin’e seslenerek, “Sayın Başkanım, istirham ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza seni şikâyet ettirtme beni. Tamam. Daha birçok konuşmacımız var. İstirham ediyorum, hemen özetleyecek yeteneğe sahipsiniz. Size 30 saniye veriyorum. Hadi bakalım, 30 saniye. Süreniz başlamıştır” dedi.

Sonra AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, tek aday olduğu 7. Olağan İl Kongresinde yeniden il başkan seçildi.

Anahtar Kelimeler : UFUKTAKİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız