HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Mart 2021 Perşembe Saat: 09:46

ZENGİN, SÜRGÜNE VE MOBBİNGE HAYIR DEDİ

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, dün Ordu Devlet Hastanesi önünde sendika üyeleri ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında sağlıkta sürgüne ve mobinge hayır diyerek uygulamaları eleştirdi.
ZENGİN, SÜRGÜNE VE MOBBİNGE HAYIR DEDİ

Zengin, yaptığı açıklamada; “Biz kamuda ehliyet ve liyakat hakim kılınmalı dedikçe, Ordu da ısrarla birilerinin adamı, birilerinin yakını olma tek kriter olarak işlemeye devam ediyor. 

Özellikle Malum-Sen’le bağı olan, yandaşlık hukukuna sahip şahıslara makam ve mevkiler veriliyor. Onlarda makam koltuklarında sendikacılık yaparak açıkça suç işliyorlar.  Çalışanlara baskı kurup, üyelerimizi istifayla zorlama, malum sen’den kendi rızası ile istifa etmek isteyenleri uyarma gibi ne kadar çirkin iş ve işlem varsa kalkışıyorlar” dedi. 

Zengin, açıklamasının devamında ise; “Şimdi soruyorum,  bu yöneticilerin işi Ordu’da sağlık hizmetlerini yürütmek, salgınla mücadele etmek midir?. Yoksa malum sen’e üye kazandırmak mıdır? 

Bu kurumlar devletin midir? Yoksa bu şahısların tapulu malımı dır? ki bu yapılanlar görmezden gelinmektedir ?

Sendikal baskı suç olduğu halde bu kişiler bu cüreti nereden buluyorlar ki bu işleri pervasızca yapabiliyorlar.

Biz hak edenin hakkıyla bir yerlere gelmesine, kimsenin hakkının yenmemesini isteriz. Bunun içinde mücadele ederiz.  Türkiye sadece birilerinin adamı olanlardan çok çekti, Devlete ve millete sadakat yerine ipi birilerinin elinde olanlar yüzünden daha dün devlet çökertilmek istendi. Vatandaşlarımız şehit edildi.   

Görülüyor ki birileri yaşananları unutuyor veya unutturmak gayesinde. Kamuda birlik ve beraberliği bozmak adına ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Kamuya olan güveni azaltıp, kurumları çalışamaz bir yer haline getirip, çalışanları bezdirmek gibi bir gayretleri var. 

Ama bilsinler ki bu düzene geçit vermeyeceğiz. Birileri kulağının üstüne yatsa da hakkı ve hakikati dile getirip  yapılanları kamuoyuna açıklamaya devam edeceğiz.  Meydanı ne yancıya ne yandaşa ne de yağcılara bırakacağız.

Biz Ordu’da bu yaşananları, yandaşlık tezgahını ve sendikal baskı olmak üzere işlenen suçları ilgili yerlere götüreceğiz. Devletin tüm kademelerine ileteceğiz. Kimsenin yanına yaptığını yanına kar bırakmayacağız. Hesabını hukuk içinde soracağız.  

Buradan ordu sağlığını yöneten kamu idarecilerine açıkça bir çağrı daha yapıyorum. Gelin, gereğini yapın. Bu işlerle uğraşanları kamu yöneticiliğinden alın. Adaleti tesis edin, çalışana güven verin” diye konuştu. (Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU)

 

Anahtar Kelimeler : ZENGİN, SÜRGÜNE, VE, MOBBİNGE, HAYIR, DEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız