HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mart 2021 Cumartesi Saat: 11:04

ŞENTÜRK’TEN ANDIMIZ TEPKİSİ

İyi Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, Andımız ve Atatürk kabartmasının madalyalardan kaldırılmasına tepki gösterdi.
ŞENTÜRK’TEN ANDIMIZ TEPKİSİ

İyi Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, Andımız ve Atatürk kabartmasının madalyalardan kaldırılmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili İYİ Parti il başkanlığı binasında basın açıklamasında bulunan Başkan Şentürk şu ifadelere yer verdi:

“Ben ki ateşle konuşurdum selle konuşurdum.

İdille Tuna’yla Nil’le konuşurdum

Sangaryoyu “Sakarya” yapan

İkonyomu “Konya” yapan dille konuşurdum.

Doğruluk pazarında yalanın satıldığı günleri yaşıyoruz.

 

“Andımızın ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının kaldırılması hamlesi Anadolu’ya vurulan Türk mührünü söküp atmak arzusunun tezahürüdür.

Tüm haçlı seferlerinin maksadı da Müslüman Türk milletini Anadolu’dan sürmek değil miydi? Hiç kimse danıştayı suçlayarak milletimizi kandıramaz ve bu vebalden kurtulamazlar. Bunu sorumlusu AKP hükümeti ve onun milli eğitim bakanıdır. Sayın bakanı ve AKP hükümetini tarih yargılayacak ve tarihe kara bir leke olarak düşeceklerdir.

Andımızı dünyada ilk yasaklayan 1960 yılında Yunanistan olmuştur. Batı Trakya’da yaşadığımız gibi Türküm demenin, doğruyum demenin, çalışkanım demenin kime ne zararı var? Bundan kim gocunur? Memleketin kalkınmasını mı ilerlemesini mi engelliyor? Bu soruların cevabını hiçbir kimse veremez. Bu anlayış Türk tarihini silme hamlesinden başka bir şey ifade etmez. Bu durum Türk milletini yok etmek isteyen emperyal güçlerin işini kolaylaştırmaktan başka bir işe yaramaz.

Kısacası Türk milletinin milli hafızasını silmek yok etmek isteyenlerin sinsi bir oyunudur. Biz İYİ’ler bu oyuna gelmeyeceğiz. Her kim bu fikre hizmet ederse onun karşısında bir dağ gibi duracağız. Türk milleti üzerinde oynanan tüm oyunları bozacağız. Bunu yapacak irademiz de gücümüz de vardır. Ve de kararlıyız. Türk milleti bu tuzakları yıkabilecek inanca ve de tarih şuuruna sahiptir. Kurtuluş savaşımız bu anlayışın bayraklaşmış halidir. Tüm siyasi partileri Türk milletinin tarihine ve milli hafızasına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

 

Hiç kimse oy alma uğruna milletimize tuzak kurmaya kalkmamalıdır. Günü geldiğinde bu tuzakları başlarına geçecektir. Sayın bahçeli iktidarın ortağı olduğunuza göre: Timsah gözyaşları dökmek yerine net ve açık olunuz. Vaadinizde olduğu gibi çıkın andımızı okuyunuz ve okullarımızda okunmasını da sağlayınız lütfen.

Yalancı pehlivan gibi peşrev yapmanın bir anlamı yok.

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Yıllarca tartışılan andımız nihayet okumaktan kaldırıldı. Yani önce anlamsızlaştırıyorlar sonra eyleme geçiyorlar. Böylece milletimizin tarihini silmeye kalkıyorlar. Acaba Terörist başı Öcalanla yapılan pazarlığın bir sonucu mudur? Çok dikkat çekmek isterim ki: İstiklâl marşımızı da tartışmaya açmak için çaba sarf edenlerin olduklarına şahit olmaktayız.  Yarınlarda andımızda olduğu gibi aynı filmi bize dayatmayacaklarının kim garantisini verebilir? Ey Türk; titre ve kendine dön!”

Bu arada Başkan Şentürk daha sonra İYİ Parti il gençlik kolları başkan yardımcısı Burkay Yorulmaz ile andımızı partililerle birlikte okudu. Başkan Şentürk, Topçam eski belediye başkanı Erhan Köleoğlu’nun partiye katılımı ve rozet takımı da gerçekleştirdi.

 

 

Anahtar Kelimeler : ŞENTÜRK’TEN, ANDIMIZ, TEPKİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız