HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Mart 2021 Pazartesi Saat: 09:42

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

            Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, son gelişmeleri değerlendirerek, “Baskılar her gün yeni yöntemlerle devam ediyor. Tek parti iktidarının ne olduğu yeni uygulamalarla daha iyi anlaşıldı. Birleşe
BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

            Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, son gelişmeleri değerlendirerek, “Baskılar her gün yeni yöntemlerle devam ediyor. Tek parti iktidarının ne olduğu yeni uygulamalarla daha iyi anlaşıldı. Birleşerek, dayanışma içinde demokrasi mücadelesini büyütmek zorundayız.” dedi.

            İktidarın halk desteğini kaybettiğini ve sermaye güçlerinin desteğiyle iktidar gücünü devam ettirdiğini belirten Altnordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “AP iktidarı tek parti yönetimi olanaklarını kullanarak keyfi uygulamalara devam ediyor. Sorunlara karşı demokratik işleyiş üzerinden değil, iktidarı sürdürebilmek için çıkış yolları aranıyor. Çözüm bulamadıkça baskı uygulamalarını devam ettiriyor. Bu da gösteriyor ki, AKP iktidarı halk içinde güç kaybettiğini görüyor.” dedi.

            Demokratik haklarımıza sahip çıkacağız

            Kaya açıklamasına devam ederek, “Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin Anayasa Mahkemesi kararından önce gerçekleşmesi yasal süreci hiçe saymak, keyfiliktir. Partileri ancak halk kapatır. Düşüncelerine katılmazsanız bile siyasette partiler vaz geçilmezdir. İktidarın HDP’yi kapatmak istemesi de keyfiyet ve demokrasi karşıtlığıdır. Yetmiyor kendilerinin imza altına aldıkları İstanbul Sözleşmesi’ni yasal olmayan yolla KHK ile iptal etti. Gece apar topar çıkarılan KHK kararı geçersizdir. Meclisin yetkisini gasp etmektir. İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi tarikatlara göz kırpmak anlamına geliyor. Halk desteği yok olan iktidar yeniden tarikatlara göz kırparak umut bekler duruma gelmiştir.” dedi.

                        Kaya demokrasi güçlerine de seslenerek, “Saldırının doğrudan kendimize gelmesini bekleyemeyiz. Yapılanlar tüm emek ve demokrasi güçlerine bir saldırıdır. İşçiler, üretici köylüler, gençler, kadınlar; demokrasi güçleri haklarından yoksun bırakılıyor. Baskılara, talana, sömürüye karşı emek ve demokrasi güçleri birleşerek dayanışma içinde mücadelelerini yükseltmeli. Susarsak, sıranın kendimize geleceğini bilerek “Kurtuluş yok yek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” anlayışıyla hareket etmeliyiz.” dedi.

Anahtar Kelimeler : BİRLEŞE, KAZANACAĞIZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız