HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Mart 2021 Pazartesi Saat: 09:09

CHP’DEN ESKİ OTOGAR TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl ve İlçe Teşkilatları, eski otogar alanında bir araya gelerek tepki eylemi oluşturdu. CHP Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, CHP Gençlik Kolları ve partililerin
CHP’DEN ESKİ OTOGAR TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl ve İlçe Teşkilatları, eski otogar alanında bir araya gelerek tepki eylemi oluşturdu. CHP Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, CHP Gençlik Kolları ve partililerin de katıldığı eyleme CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’de destek verdi.

Eylemde ilk konuşmayı yapan CHP Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin; “Ordu’da kamusal alanların yüksek yoğunluklu inşaat alanlarına dönüşmesini protesto ediyoruz. Büyükşehir belediyesinin eski otogar alanında yapılması planlanan çok katlı inşaat alanlarına karşıyız. Diyoruz ki kamu alanları halkın kullanımında ve yeşil alan olarak kullanılmaya devam etsin” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel ise yaptığı konuşmada; “Sayın Hilmi Güler eski otogar alanını yeşil alan yapacaklarına ilişkin söz vermiştir. Ancak duyduk ki el altından bu alanda bir yapılaşma ve ticaret alanı olarak satış planları söz konusudur.

Hilmi Güler’e soruyorum: 16 bin metrekarelik bu alanın 3 emsal ile ticari alan olarak 93 milyon bedelle, satışa sunulacağı doğru mudur? Burası Bahçelievler ile Yenimahallenin arası. Asansör, merdiven ve ortak kullanım alanlarının hariç tutulması ile yaklaşık 70bin metrekarelik 8 katlı ticari bir yapıdan bahsediyoruz.

Buraya böyle bir AVM yapıldığında bu mahallelerde, İsmet Paşa caddesi dahil tüm çevrede artık ot bitmez, esnaf için idam fermanıdır. Arkasındaki Yenimahalle ve Şahincilideki konutların deniz ile arasına bir kale inşaa etmektir.

Burada sahnelenen oyun nedir? Sayın Hilmi Güler şöyle düşünüyor olabilir; “nasıl olsa oyumuz yüksek istediğimizi yaparız.” Ama şunu unutmasın ki yerel yönetimlerde partiler değil başkanlar hatırlanır, yaptığı ve yapmadığı işlerle. Görevler bittikten sonra Ordu sokaklarında  yürümek istiyorsanız  hesabı verilebilecek işler yapmak ve verdiğiniz sözleri tutmak zorundasınız.

Belde Evlerle ve Durugölle ilgili geçmiş dönemde yapılan hatalarla ilgili revizyonlar yapıldı. Bu revizyonlar için tazminatlar ödeneceği söyleniyor. Acaba eski otogar alanından yaratılacak kaynak ile bu tazminatlar mı finanse edilecek? Ordu halkının bu Eski Otogar alanında ne rantiyeye ne şantiyeye izin vermeyeceğiz” diye konuştu. (HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : CHP’DEN, ESKİ, OTOGAR, TEPKİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız