HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Nisan 2021 Pazartesi Saat: 09:38

“SAĞIRLI’YA SAĞIR KALDILAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Altınordu Sağırlı Mahallesi’nde vatandaşların yolla ilgili şikayetlerini dinledi. Yol güzergahının değiştirilerek taş ocağından vatandaşın verimli tarım arazilerin
“SAĞIRLI’YA SAĞIR KALDILAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Altınordu Sağırlı Mahallesi’nde vatandaşların yolla ilgili şikayetlerini dinledi.

Yol güzergahının değiştirilerek taş ocağından vatandaşın verimli tarım arazilerine çevrildiğini dile getiren Adıgüzel, sırf bu nedenle yol projesine 350 metrelik bir tünel eklendiğini belirterek “Sağırlı’ya sağır kalındı” dedi.

Sağırlı mahallesindeki yol güzergahının viyadükle geçilmesi gerektiğini ifade eden Adıgüzel, bu alanda bulunan tarım arazilerinin korunmasını istedi.

         Adıgüzel şunları söyledi: “Ordu-Çambaşı yeni yol güzergahı planında, Altınordu Sağırlı mahallesinde Melet nehrinin batı kıyısından tam buradaki taş ocağına gelmeden nehrin doğu tarafına Sağırlı düzü denilen tarım alanına çıkarılmış. Buradan ilave 350 metre bir tünel, daha sonra da uzun bir viyadük ile tekrar Melet nehrinin batı kıyısına geçilmesi planlanmış. Bu güzergah Melet nehrinin batı kıyısındaki taş ocağına gelmeden başlıyor, taş ocağından hemen sonra bitip, tekrar batı yakasına dönüyor.

Taş ocağı by-pass edilmiş. Bu taş ocağı aynı zamanda Kurul Kalesi antik kentinin yerleştiği kaya kütlesinin de altını oyan taş ocağı. Sağırlı düzü tarım alanı ve Feridun Savaşkan isimli vatandaşın burada 2000 tavukluk bir tavuk çiftliği var, tavuk ve yumurta üretimi yapıyor. Bu taş ocağı yüzünden hem geçmiş kültür hazinesi zarar görüyor, hem bugün tarım alanları. Burada viyadük 3 yıl önceden yapılmış, projenin değişmesini engellemek için acele edilmiş. Devlet ilave bir tünel ve viyadük ile zarara uğratılıyor. Etkilenen vatandaşlar, en azından Sağırlı Düzündeki yol güzergahının da viyadük ile geçmesini talep ediyorlar. Çünkü burası Sağırlı deresi ile Melet Nehrinin birleştiği köşe. Sürekli taşkın riski var, Yapılacak yol da dolgu ile yükseltilip yapılacak. Taş ocağına iş çıksın diye yapılmış olabilir. Ama aklı selim galip gelsin, mahalle sakinleri de vatandaş. Bu sese kulak verin. Millet üretim yapsın. Ayrıca yarın bu yüksek dolgu yol taşkın önünde set olduğunda başka facialara davetiye olur.”

 

Anahtar Kelimeler : “SAĞIRLI’YA, SAĞIR, KALDILAR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız