HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Nisan 2021 Çarşamba Saat: 09:54

SES’TEN EKMEK VE SU TEPKİSİ

SES Ordu Şubesi Başkanı Ferit Ceylan, sağlık emekçilerine verilen ekmek ve su kısıtlamalarına tepki gösterdi. Ceylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ordu’da sağlık emekçilerine verilen ekmek ve su kısıtlanmaya başlandı. Yeme
SES’TEN EKMEK VE SU TEPKİSİ

Sağlık emekçileri yıllardır çok büyük bir özveri ile çalışmaya devam etmektedir diyen Ceylan, şöyle devam etti; “Bugün de kardan kapanan köylere kilometrelerce yürüyerek giden, patika yollardan yaralı taşıyan birçok meslektaşımızın görüntüsünü hep birlikte izledik. Bu fedakârca yerine getirilen çalışmalar çoğu zaman hem sağlık hizmetini alanlar tarafından hem de sağlık hizmetlerinin yürütücüsü olan bürokratlar tarafından görmezden gelinmiştir.

Pandemi süreci ile beraber sağlık emekçilerinin çalışma şartları daha da ağırlaşmış, sosyal ve ekonomik hakları her geçen gün biraz daha tırpanlanmıştır. Bu süreçte ilgililerin süslü laflar edip karşılıksız övgüler düzüp alkış kampanyaları düzenlemeleri sağlık emekçisini daha da üzmüştür. Bir taraftan alkışlanan sağlık emekçisinin maddi zorlukları bu dönemde kat be kat artmıştır. Bir önceki yıl aldığı ek ödemeyi alamaz hale gelmiştir. Yapılan şey göz boyamadır ve biz sağlık emekçileri bunu hak etmediğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz” diye konuştu.

Ceylan, açıklamasının devamında ise; “Ordu’da sağlık emekçilerine verilen ekmek ve su kısıtlanmaya başlandı. Yemeklerde verilen 50 gramlık ekmek 1’e düşürüldüğü gibi, 200 ml su dahi yemeklerde sadece 1 tane verilmeye başlandı. Oysaki “Yataklı Tedavi Kurumlar Yönetmeliği’nde ekmek için 100 gr. , Su için ise hiçbir ibare olmazken, idarenin yapmış olduğu ihale şartnameleri yönetmeliğe uygun değildir.

Sağlık çalışanına dağıtılan yemeklerde gerekli gramajlara uyulmadığı ve yemeklerdeki kalite düşüklüğü bütün sağlık emekçilerinin şikâyetçi olduğu bir konudur. Birçok meslektaşımız artık “yemek” gibi en insani ihtiyacını, çalıştığı kurumdan değil, kendi imkânları ile gidermeye çalışmaktadır. 24 saat boyunca büyük bir özveri ile çalışmaya devam eden meslektaşlarımız tam anlamıyla aç kalmaktadırlar.

Dağıtılan kahvaltıların gramajlarının teknik şartnameye uymadığı ile ilgili birçok şikâyet olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir denetim yapılmamıştır. Dağıtılan kahvaltının gramajlarına uyulmaması ihaleyi alan firmanın haksız kazanç elde ettiğinin bir göstergesidir. Bu iddiamızı çekeceğimiz bir video, teknik şartname ve ilgili yönetmelikle birlikte paylaşıp konuyu kamuoyunun vicdanına sunuyoruz.

Buradan tüm sağlık kurumlarının idarecilerine sesleniyorum; hastanelerde çalışanlara bir danışsınlar, hastane yemekleri ile ilgili bir anket yapsınlar. Tüm çalışanların bu memnuniyetsizliği kamuoyu tarafından görülmüş olsun. Bir kez daha sesleniyoruz, haklarımızın gasp edilmesine göz yummayacağız, ekmeğimize suyumuza el uzattırmayacağız. Sağlık çalışanının sağlıklı beslenmesi bir haktır ve hakkımızı alacağız” şeklinde konuştu.

                                                                                             

 

 

Anahtar Kelimeler : SES’TEN, EKMEK, VE, SU, TEPKİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız