HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Nisan 2021 Pazartesi Saat: 10:53

EMEP: NÜKLEER SANTRALLERE HAYIR

         Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Çernobil Nükleer Santrali faciasının yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, ülkenin enerji yatırımlarına gereksinimi olmadığını belirterek, nükleer santralle
EMEP: NÜKLEER SANTRALLERE HAYIR

         Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Çernobil Nükleer Santrali faciasının yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, ülkenin enerji yatırımlarına gereksinimi olmadığını belirterek, nükleer santrallerin ekosistem için tehdit olduğunu söyledi.

Poyraz açıklamasında, “Bugün 1986 yılında Ukrayna’da yaşanan Çernobil Nükleer Santrali’nde yaşanan patlamanın yıldönümü. Bu patlama bu zamana kadar yaşanan facianın en büyüklerinden. En büyüklerinden çünkü etkisi, patlama yaşandığı an görülen zararlarla sınırlı olmadığından. Etkilerini bugün de yaşıyoruz. Özellikle ilimiz de dahil, Karadeniz Bölgesi’nde kanser en yaygın hastalık oldu. Ölümler çoğaldı. Yaşam hakkı tehdit altında.

         Patlama ile sınırlı olmadı. Toprağa karışan radyasyon bölgede sık sık yaşanan orman yangınlarıyla havaya yükselmekte, yağmurlarla yeniden üzerimize yağmaktadır. Japonya’da 11.03.2011 yılında yaşanan nükleer santral faciasının etkileri de devam ediyor.” diyerek tehlikeye dikkat çekti.

EKOSİSTEM YOK EDİLİYOR

         Poyraz, santrallerin ekolojik yıkıma neden olduğunu vurgulayarak, “Yaşanmışlıklara rağmen enerji iddiasıyla nükleer santral çalışmalarının ülkemizde hızlandırılmasını “hizmet” biçiminde masumlaştırma olanağı yok. Nükleer santraller hem sağlığa hem de ekolojik yıkıma tehdit. İklim değişikliğini hızlandıran girişimdir.

         Ülkemizde yapılmak istenen nükleer santraller nedeniyle yüzbinlerce ağaç kesildi. Daha doğrusu ormanlar yok edildi. Ormanlar, ekosistem için olmazsa olmazdır. Bütüncül olarak bakıldığında yaban yaşamından oksijen deposu olmasına kadar olumlu etkileri olan ormanlar yok ediliyor. Ormanın kesilmesiyle edilmesiyle yok edilen ekosistem,  ağaç dikmekle telafi edilemez.” dedi.

ENERJİ BAHANE

         TÜİK’in Eylül 2020 tarihli verilerine göre ülkemizde 95 bin MW enerji üretim kurulu gücü varken 39 bin MW elektrik üretilip tüketiliyor. Yani tesisler yüzde 50 bile çalışmıyor. Bu gerçekler bilindiği halde yeni tesislerin yapılması, nükleer santraller inşa etmek enerji adı altında yeni bir sömürme yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

         Çernobil nükleer santral faciasının yıldönümü nedeniyle bir kez daha nükleer santral yapımından vaz geçilmesini, ekosistemin korunması çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

                                                                                                                        

                                                                                                                                     

 

 

        

 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, NÜKLEER, SANTRALLERE, HAYIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız