HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Haziran 2021 Perşembe Saat: 08:17

BAHÇEŞEHİR, FEN VE TEKNOLOJİ BİLİMLERİ LİSESİ AÇIYOR

Bahçeşehir Koleji, Türkiyenin 16ıncı Fen ve Teknoloji Bilimleri Lisesini, Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsünde açıyor. Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar, kampüs
BAHÇEŞEHİR, FEN VE TEKNOLOJİ BİLİMLERİ LİSESİ AÇIYOR

Bahçeşehir Koleji, Türkiye'nin 16'ıncı Fen ve Teknoloji Bilimleri Lisesini, Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü'nde açıyor. Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar, kampüste basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıya; Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Erarslan, Bahçeşehir Koleji Ordu-Giresun Enver Yücel Kamsüpü Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Semra Ebil ile İlköğretim Müdürü Pınar Tokatlı katıldı.

Boyar, lisenin öncelikli hedefinin dünya ile yarışan bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin 16'ıncı Fen ve Teknoloji Bilimleri Lisesini, Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü'nde hayata geçirdiklerini müjdeledi.

2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerini ağırlayacak olan kampüste 120 öğrenci, hazırlık ile birlikte beş yıl boyunca eğitim alacak.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bahçeşehir Koleji Ordu/Giresun Enver YÜCEL kampüsünde sizlerle bir araya geldiğimiz için öncelikle mutluluğumu ifade ediyor hepinize hoş geldiniz diyorum.

50 yılı aşan eğitim tecrübesiyle öğrencilerimizi 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, dünya ile konuşan, dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, eğitim birimlerimiz tarafından, MEB müfredatına uygun şekilde, üniversitemizin danışmanlığında geliştirilen ve eğitim dünyasındaki yeni gelişmeler ışığında sürekli güncellenmekte olan eğitim modellerimiz ile akademik başarının önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz ve ulusal sınavlardaki başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da varlık gösteren öğrenciler yetiştiriyoruz. Hedefimiz öğrencilerimizi iyi birer insan olarak 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış dünya vatandaşlığı vizyonuna sahip bireyler olarak yetiştirmektir.

 

Bahçeşehir Koleji “Metodbox”ı yapay zeka ile geliştirdi

 

Öncü eğitim modelleriyle Türkiye’de eğitime olan katkılarını dijital eğitimde de sürdüren Bahçeşehir Koleji, bir “ilk”e daha imza attı. Pandemi öncesinde yapay zekâ tabanlı kişiye özgü dijital öğrenme platformu “Metodbox”ıgeliştiren Bahçeşehir Koleji, uygulamayı tüm öğrenci ve öğretmenlerinin kullanımına sunarak eğitimde ileri görüşlülüğünü bir kez daha ispatlamış oldu.”

 

 

Boyar, açıklamasının devamında ise; “Bahçeşehir Koleji olarak uzaktan eğitime ihtiyaç duyulan bu süreçte dijitalleştirme ve uzaktan eğitim metotları üzerine kazandığımız tecrübe her zaman olduğundan daha fazla öne çıkmış durumda.

Verilen bu ara, eğitim sistemlerinin geleceğe ne kadar hazır olduğunu gözler önüne serdi.

Bizler, Bahçeşehir Kolejleri olarak bugüne kadar eğitimden aldığımızı her zaman eğitime yatırdık.

Biz 12 yılı aşkın bir süredir “Kişiye Özgü Öğretim Modeli”ni uyguluyoruz. Yaklaşık 3 yıldır da bu modeli dijitalleştirdiğimiz ve yapay zeka destekli bir öğretim platformuna taşıdığımız Metodbox’ı uzaktan eğitim sürecimize dahil ederek, bu platform içerisinde konu anlatım videoları, soru çözüm videoları, testler ve bu testlerin çözümleri dahil olmak üzere her kademeye uygun olacak şekilde animasyon ve videolar da bu sürecin içerisine ilave ettik. 

 

Dijital eğitimi sınıf içi ve dışındaki uygulamalarımızla geliştiriyor; zengin eğitim içeriğimize, takip ve ölçme ve değerlendirme sistemimize entegre uygulamaları da katarak öğrencilerimizin akademik ve sosyal başarılarını geliştirmeyi hedefliyoruz. 

 

Veli ve öğrencilerimizin kullanımına sunduğumuz dijital eğitim uygulamamız Metodbox ile öğrencilerimiz; daha keyifli öğrenme süreci yaşıyor, öğrenme stiline ve farklı öğrenme ihtiyaçlarına uygun bilgi kaynaklarına erişim ve derste edindiği öğrenimi pekiştirecek dijital içeriklere erişim sağlıyor. 

 

Metodbox; tüm seviyelerde Kişiye Özgü Öğrenim Modeli (KÖM) ile öğrencilerin öğrenme stillerini belirliyor, kazanım takip ve analizlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca altyapısındaki yapay zekâ ile birlikte öğrencilerin yeni nesil dijital öğrenme ve öğrendiğini pekiştirme becerilerini geliştiriyor.  

 

Bu dijital süreci başarıyla yürütmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Metodbox’ın alt yapısı için çalışan onlarca mühendisimize, içeriği için Türkiye’nin dört bir tarafında emek veren 15 bine yakın eğitimcimize bir kez daha teşekkür etmek isterim.

 

Onlar; çocuklarımızın geleceği için halen çalışıyor, gece gündüz demeden platformun hem içeriğini hem yazılımını güncellemeye devam ediyorlar” dedi.

 

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ 2021-2022 YILINDA ORDU/GİRESUN ENVER YÜCEL KAMPÜSÜ’NDE AÇILIYOR

Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar; “Kaliteli eğitimi Türkiye’nin her yerine ulaştırma misyonumuzun önemli bir adımını daha atıyoruz. Bu yıl Ordu/Giresun’da eğitim öğretime başlayacak olan Fen ve Teknoloji Lisemiz ile eğitimdeki önemli sorumluluğumuzun devamı niteliğindedir. 

Kurulduğu günden bugüne Bahçeşehir Koleji ve ülkemizi uluslararası alanda başarılarıyla temsil eden Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, fen eğitimine getirdiği yepyeni anlayışla Türkiye’ye ve dünyaya örnek oluyor. 

Geleceğin teknolojisini üreten, araştırmacı ve yaratıcı bireyler yetiştiren Fen ve Teknoloji Liseleri, Bahçeşehir Kolejinin kaliteli eğitimi Türkiye’nin her yerine ulaştırma misyonunu Ordu/Giresun’da devam ettiriyor. 

Bahçeşehir Koleji liselerimizde yeteneklerinin bilincinde, özgüveni yüksek, dünya ile iletişim kurabilen, akademik gelişiminin bilincinde, farkındalık düzeyi gelişmiş, hayata hazır bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda proje tabanlı öğrenme ile güçlendirilmiş öğretim programımızın yanı sıra STEM+A ve MASTER 6 programlarımızla öğrencilerimizi üniversite ve iş hayatında gerekli olan bilgi ve becerilerle donatıyoruz. Son teknolojilerle donatılan fizik, kimya, biyoloji, robotik, inovasyon ve bilgisayar laboratuvarlarının yanı sıra, okul sonrasında da robotik çalışmalarını devam ettirmelerine olanak sağlayan rahat bir ortam sunuyoruz. Kariyer ve Rehberlik Merkezimiz KAREM ile öğrencilerimizi doğru tanıyor, bütün olarak değerlendiriyor, takip ediyor ve destekliyoruz. 

Öğrencilerimiz hazırladıkları TÜBİTAK projeleri ile ülke çapındaki birçok liseyi geri de bırakmaktadır.

Uyguladığımız eğitim modelleriyle Türkiye’de yenilikçi eğitime öncülük ediyor, çok yönlü eğitimimizle her yönden donanımlı bir nesil yetiştiriyoruz. 

Önümüzdeki Eğitim Öğretim döneminde Bahçeşehir Koleji Ordu/Giresun Enver Yücel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisemizi açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ordu’muza ve  Giresun’umuza hayırlı ve uğurlu olsun“ diye konuştu.

Boyar ; “Fen ve Teknoloji Lisemizin Kampüsümüze kazandırılmasını sağlayan başta Kurucumuz Enver Yücel’e, İcra Kurulu Başkanımız Hüseyin Yücel’e ve Genel Müdürümüz Özlem Dağ’a Teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız