HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Haziran 2021 Perşembe Saat: 10:38

EMEP: “SAĞIRLI’YA SAĞIR OLMAYIN!”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Çambaşı yolu kapsamında Altınordu Sağırlı Mahallesi’ndeki tarım arazilerinin yok edilmesine tepki gösterdi. Kabadüz ilçesine (Çambaşı yolu) giden yolun genişletilmesi yanında değiştirme
EMEP: “SAĞIRLI’YA SAĞIR OLMAYIN!”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Çambaşı yolu kapsamında Altınordu Sağırlı Mahallesi’ndeki tarım arazilerinin yok edilmesine tepki gösterdi.

Kabadüz ilçesine (Çambaşı yolu) giden yolun genişletilmesi yanında değiştirme çalışmaları sırasında tarım arazilerinin olumsuz etkilendiğini söyleyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Yol genişletmeleri, onarım ya da yeni yol gereksinimlere göre planlanır. Yapılan çalışmalarda halk mağdur edilmez. Hem “halka hizmet yapıyoruz” deniyor hem de halk mağdur ediliyor. Halkın taleplerine ve eleştirilerine kulak tıkayarak proje gerçekleştirmek yanlıştır.” dedi.

Proje değişmeli

Projenin değişmesi gerektiğine dikkat çeken Poyraz; “Kurul Kalesi’nin altını oyan taş ocağı yetmiyor gibi şimdi de aynı yerde tarım arazisini yok eden yol projesi yapılıyor. Yolun planı incelendiğinde yanlışlık hemen belli oluyor. Daha ucuz ce kullanışlı bir yol projesi yapılabilme olanağı varken en uygunsuz bir yol plan yapılmış. Halk arasında söylendiği gibi “kulağı tersten gösterme” burada da var. Proje değiştirilmeli, tünelden vazgeçilmeli ve daha uygun ve ucuz olan viyadükle geçiş yapılmalıdır” diye konuştu.

Kamulaştırma halk yararına olmalı

Yapılan yol projesi nedeniyle kamulaştırmanın şirketlerin lehine olduğunu söyleyen Poyraz, “Kamulaştırma, halkın çıkarlarına göre kamu yararı gözetilerek ve acil durumlarda yapılır. Bu yol projesindeki yanlışlık nedeniyle yapılan kamulaştırma girişimi halka zarar vereceği için şirketin çıkarı gözetilmektedir.

Sorunun yaşandığı halkın sesi duyulmalı ve isteklerine yanıt verilmelidir. Şu an yapılmak istenen proje yanlıştır. Zararın neresinden dönersek kardır. Bu nedenle “iş başladı, artık geri dönüş yok” denemez. Yapılan çalışmalar uzun süreç dikkate alınarak yapılır. Burada özellikle taş ocağı da korunarak planlama yapılmış. Asıl olan tarım arazilerinin korunmasıdır. Yapılan yol, insanları duvar içinde sıkıştırıyor. Bir an önce projede değişiklik yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : EMEP:, “SAĞIRLI’YA, SAĞIR, OLMAYIN!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız